En az vergiyi Türk kulüpleri ödüyor!

Avrupa’nın önde gelen liglerinin vergi uygulamalarına göz önüne alındığında Türkiye’deki futbol kulüpleri vergi konusunda oldukça avantajlı görünüyor.

En az vergiyi Türk kulüpleri ödüyor!
En az vergiyi Türk kulüpleri ödüyor!
GİRİŞ 03.03.2017 15:11 GÜNCELLEME 03.03.2017 15:34
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

KPMG Futbol Benchmark’ın araştırmasına göre Türkiye Ligi, Avrupa’nın önemli liglerinde ödenen vergi uygulamalarına göre oldukça avantajlı bir konumda bulunuyor. Robin van Persie, Vesley Sneijder, Vincent Aboubakar, Fernando Muslera, Martin Skrtel ve Simon Kjaer gibi dünyaca ünlü yıldızlar Süper Lig’de top koşturuyor. Ancak Türk kulüpleri, bu futbolcular için Avrupa’daki kulüplere oranla çok mütevazı vergiler ödüyor.

EN FAZLA MALİYET FRANSA’DA

Futbolculara ödenen vergi oranlarına baktığımızda en fazla vergiyi Fransız kulüpleri ödüyor. Türkiye’de yılda en az 1 milyon Euro kazanan bir futbolcunun kulübüne maliyeti 1 milyon 190 bin Euro. Almanya’da bu maliyet 1 milyon 900 bin Euro, Portekiz Ligi’nde 2 milyon 240 bin Euro, Fransa’da ise 2 milyon 740 bin Euro’ya kadar yükseliyor. Transferlere ödedikleri astronomik rakamlarla dikkat çeken ve vergi oranlarının düşük olduğu konuşulan Çin’de bile 1 milyon Euro kazanan bir futbolcunun maliyeti 1 milyon 780 bin Euro olarak ön plana çıkıyor.

Futbolcuların maliyetleri yükseldikçe vergiler de artıyor. Çin’de bir futbolcuya 5 milyon euro net kazanç önerilirken 4 milyon Euro da vergi ödeniyor. Fransa’da bir futbolcuya 5 milyon Euro ödenmesi halinde ise devlet tam 9 milyon 220 bin Euro vergi alıyor.

Bu şartlar göz önünde bulundurulduğunda Türk kulüplerinin Avrupa’daki rakiplerine oranla yabancı futbolcu transferinde çok avantajlı olduğu ortaya çıkıyor.

Yılda 1 milyon Euro kazanan bir futbolcunun yer aldığı ülkeye göre kulübüne maliyeti şöyle:

Türkiye: 1.19 milyon Euro

Çin: 1.78 milyon Euro

Almanya: 1.90 milyon Euro

İspanya: 1.91 milyon Euro

İtalya: 1.97 milyon Euro

Hollanda: 2.08 milyon Euro

İngiltere 2.12 milyon Euro

Portekiz: 2.46 milyon euro

Fransa: 2.74 milyon Euro

YORUMLAR 11
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Sonuç belli . Başarı sıfır sayılır. Boşuna para vermemeli. Vergiyi bol almalı.
    Cevapla
  • dadas 7 yıl önce Şikayet Et
    6 saray ve 8tas odmıyor fener babalar gıbı vergısını oduyor
    Cevapla
  • adanalı 7 yıl önce Şikayet Et
    niye la 7bahçe ye de vergi affı uygulanıyoya
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    nerden biliyosun kanıt göster ?
    Cevapla
  • draktas 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle adaletsizlik hiçbir yerde yoktur herhalde. adam milyonları getiriyor memurun verdiği kadar vergi oranı yok. kural getireceksin. 1 milyon lira üstü geliri olandan yüzde 35, 3 milyon geliri olandan yüzde 50 vergi alacaksın. zengini daha da zengin etmenin bi anlamı yok. zenginden fazla vergi alıp fakire dağıtacaksın...
    Cevapla
  • vatanperver 7 yıl önce Şikayet Et
    kendi şehrimin takımı varken banane istanbul takımlarından. bu yüzden spor programlarından nefret eder oldum. federasyona kendi adamlarını doldurmuşlar hakemleri kura ile atamayı bile akıl edemiyor
    Cevapla
  • vatanperver 7 yıl önce Şikayet Et
    kibarca aptallık derler buna. 3 büyükmüş. pehhhhh, dökülüyorlar. Türkiye ye gelen yabancılar kendini kral zannediyor. biz millet olarak çok mu aptalız yoksa çok mu ezik. yoksa değerlerimizden uzaklaştığımız için bönleştik mi!!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle