Arsenal zor da olsa kazanmasını bildi

Arsenal çok zorlandığı maçta West Bromwich Albion'u Giroud'nun attığı şık golle 1-0 yendi ve zirve yarışını sürdürdü.

Arsenal zor da olsa kazanmasını bildi
Arsenal zor da olsa kazanmasını bildi
GİRİŞ 26.12.2016 20:41 GÜNCELLEME 26.12.2016 20:41

Zirve mücadelesi veren Arsenal, Premier Lig'in 18. haftasında evinde West Bromwich Albion'u konuk etti. İlk yarıda yüzde 80 topla oynama yüzdesi yakalayan Arsenal, iyi kapanan rakibi karşısında pozisyon üretmekte zorlandı. Oyunun kontrolünü rakibine bırakan konuk ekip tamamen kapandı ve ani ataklarla gol aradı. Maçın ilk yarısı golsüz eşitlikle sona erdi.

İkinci yarıya da hızlı başlayan Arsenal, 50.dakikada üst üste iki pozisyondan yararlanamadı. Alexis Sanchez altı pas yakınlarından topu direğe nişanladı ve net bir fırsattan yararlanamadı. Yine Şilili yıldızı ile yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyen Arsenal baskılı oyununu sürdürdü. West Bromwich ikinci yarıda katı savunma yaparak Arsenal'in pas kanallarını kapattı. Rakibinin katı savunmasını aşamayan Wenger'in öğrencileri aradığı golü bulamadı.

86.dakikada Fransız yıldızı Olivier Giroud ile öne geçen Arsenal rahat bir nefes aldı ve aradığı golü buldu. Maçın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve Arsenal maçı 1-0 kazandı.

Bu sonuçla Arsenal puanını 35'e çıkardı dördüncü sıranın sahibi oldu. West Bromwich Albion ise 24 puanla sekizinci sırada kaldı.