Mevlüt Erdinç'ten Süper Lig itirafı

Ligue 1 ekiplerinden Metz forması giyen Mevlüt Erdinç, Lig TV'ye özel bir röportaj verdi.

Mevlüt Erdinç'ten Süper Lig itirafı
Mevlüt Erdinç'ten Süper Lig itirafı
GİRİŞ 20.10.2016 17:13 GÜNCELLEME 20.10.2016 17:13

Mevlüt Erdinç yaptığı açıklamada bir dönem Türkiye'den de teklifler aldığını ancak sonuçlanmadığını dile getirdi.

İşte Mevlüt Erdinç ile soru-cevap...

Mevlüt şu anda Ligue 1'de altıncı kulübünde oynuyorsun, 14. Sezonun, Fransız futboluyla ilişkin nedir, neden bu kadar başarılısın?

Öncelikle ben Fransa'da doğdum. Aslen Türk'üm. Çift kültüre sahibim. Bu ülkeyi seviyorum, aynı zamanda kökenim olan ülkem için de oynama şansına sahibim. Bu ligi çok iyi biliyorum, 18 yaşındayken burada oynamaya başladım. Fransa dışında kötü bir tecrübe yaşadım ve geri döndüm. Fransa'da kalmak istiyorum.

Gomis'in ardından ligde en çok gol atan ikinci oyuncusun, buna bakıp her şey yolunda diyebilir miyiz?

Evet, 92 gol attım. Bir gün Ligue 1'de 100 gole ulaşırsam çok mutlu olacağım. Bu büyük bir meydan okuma, 100 gole ulaşmak benim için önemli bir hedef.

92 tane içinde Ligue 1'de favori golün hangisi?

Hayır, bir santrfor için her gol aynı ölçüde mutluluk demektir. Ayağımla ve kafamla goller attım… Her gol için aynı tatmin duygusunu yaşıyoruz.

2009-2010'da PSG formasıyla 15 gol attın. En iyi sezonlarından biriydi. Neden?

O sezon ben çok efektif oynadım. Çünkü ben fırsatlar yaratan bir santrforum ama bazen yarattığınız fırsatı kafanız çok berrak olmadığı için bitiremiyorsunuz. O sezon Paris Saint Germain ile ligi 13. sırada bitirsek de ben çok efektif oynamıştım. Metz ile bu sezona da iyi bir başlangıç yaptık. Bu sezon da 10 golden fazla atacağımı umuyorum.

Türk kulüplerinden daha önce teklif aldın mı?

Evet aldım. Kariyerim süresince birkaç teklif aldım. Çeşitli nedenlerle bunlar sonuçlanmadı. Ancak Avrupa Liglerinden daha geride bir lige gitmek benim açımdan bir hedef değil.