Alman futbolcu: Bir gün mutlaka hacca gideceğim!

Arsenal'de forma giyen Shkodran Mustafi, Müslüman kimliğinin kendisi için her şeyden önemli olduğunu ve hac görevini yerine getirmek istediğini söyledi.

Alman futbolcu: Bir gün mutlaka hacca gideceğim!
Alman futbolcu: Bir gün mutlaka hacca gideceğim!
GİRİŞ 05.10.2016 12:39 GÜNCELLEME 05.10.2016 14:05
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya'nın 2014 Dünya Kupası'nı kazanan kadrosunda yer alan ve sezon öncesinde İspanya'nın Valencia takımından 35 milyon sterlin bonservis bedeliyle Arsenal'e transfer olan 24 yaşındaki savunma oyuncusu, İngiliz The Sun gazetesine verdiği röportajda, İslam'ın kendisi ve kariyeri için anlamının çok büyük olduğunu ifade etti.

 "Müslüman olmam her şeyden önemli"

Futbolculuk kariyerinde sık seyahatler ya da Avrupa Futbol Şampiyonası'nın Ramazan ayına denk gelmesi gibi nedenlerle dini görevlerini yerine getirmekte bazen zorlandığını belirten Arnavut kökenli Alman futbolcu, "Müslüman olmak benim için her şeyden önemli. Bir gün hacca gideceğim. Müslüman olarak hayatınızda en az bir kez oraya gitmelisiniz ve benim için bu büyük bir hedef" diye konuştu.

Valencia forması giydiği dönemde düzenlediği bir basın toplantısında masadaki bira şişesinden rahatsız olarak uzaklaştırmasının hatırlatılması üzerine Mustafi, "İnsanların bu işi bira reklamı için yaptığımı düşünmesini istemedim. Sonunda bira şişesi basın toplantısı boyunca önümde durmaya devam etti ancak kulüp ve bira şirketi durumun hassasiyetini anladıkları için benden özür diledi." değerlendirmesinde bulundu.

Evde Arnavutca konuştuğunu ve annesinin Arnavut yemekleri yaptığını aktaran Mustafi, yetişme tarzından, dini inancından ve kimliğinden mutlu olduğunu sözlerine ekledi.

24 yaşındaki futbolcu, bu sezon Londra ekibinin ligde oynadığı dört, Şampiyonlar Ligi'nde de iki maçta 90 dakika forma giydi. Bu maçların beşinden galip ayrılan Arsenal, kalesinde dört gol gördü.

YORUMLAR 4
  • parmak 7 yıl önce Şikayet Et
    bir bu adamın laflarına bak... birde mesut özil in laflarına bak... helal olsun adama....
    Cevapla
  • Abdurrahman SERDAR 7 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler, işin rast gelsin. Her Müslüman böyle dini ve ritüelleri (rükünleri) ile iftihar etmeli. ABD'liler bu konuda doru demişler. Yer değiştirip, söylersek, İslam ; love it or live it
    Cevapla
  • Hasan Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Seni kutluyorum Allah nasip etsin inşallah.
    Cevapla
  • Hasan Y 7 yıl önce Şikayet Et
    Seni kutluyorum Allah nasip inşallah.
    Cevapla