Arda asist yaptı, Barça kazandı

Barcelona, deplasmanda Athletic Bilbao'yu 1-0 yendi; ligde ikide iki yaptı. Rakitic'in galibiyet golünün asistini Arda Turan yaptı.

Arda asist yaptı, Barça kazandı
Arda asist yaptı, Barça kazandı
GİRİŞ 28.08.2016 23:18 GÜNCELLEME 29.08.2016 00:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 2. haftasında Barcelona, deplasmanda Athletic Bilbao'yu 1-0 mağlup etti.

Geçen hafta sahasında Real Betis'i 6-2'lik farklı skorla yenen Barcelona, deplasmanda Sporting Gijon'a 2-1 mağlup olan Athletic Bilbao'ya konuk oldu.

San Mames Stadı'nda oynanan karşılaşmaya etkili başlayan Barcelona, 21. dakikada Arda Turan'ın ortasına iyi yükselerek düzgün bir kafa vuruşu sergileyen Ivan Rakitic'in golüyle 1-0 öne geçti. Katalan ekibinin Lionel Messi ve Luis Suarez'le birden fazla gol pozisyonundan yararlanamadığı müsabakada, Athletic Bilbao'nun son dakikalardaki baskısı sonuç getirmedi ve karşılaşma Barcelona'nın 1-0'lık üstünlüğüyle tamamlandı.

Bu sezon çıktığı 4. resmi maçında üçüncü asistini yapan Arda Turan, karşılaşmada 84 dakika forma giydi. Ayrıca, Arjantinli yıldız oyuncu Messi de Barcelona formasıyla 350. lig karşılaşmasına çıktı.

Sakatlıkları süren Andres Iniesta ve Jeremy Mathieu ile izinli Neymar maçta forma giymezken, hafta içinde Hollanda temsilcisi Ajax'tan transfer edilen kaleci Jasper Cillessen ise resmi işlemleri tamamlanamadığı için kadroda yer almadı.

Ligde gelecek hafta Barcelona, sahasında Alaves ile karşılaşacak. Henüz puanla tanışamayan Athletic Bilbao ise Emre Çolak'ın görev yaptığı Deportivo deplasmanına çıkacak.

YORUMLAR 5
  • amca 7 yıl önce Şikayet Et
    milli takıma da gelme Ardacım. Yemin ediyorum bir damla kızarsam sana. bir dahaki çağırışlarında sen gelme. doğru dürüst yönetimler gelsin şu futbolun başına artık. bizde öğrenelim aslanım koçumla gitmiyor artık futbol. baştan pazarlığı yapılsın karara bağlansın imza altına alınsın bu prim gibi şeyler. topçularında kafası rahat olsun.
    Cevapla
  • konuk 7 yıl önce Şikayet Et
    neymiş genç bir takım kuracakmış. kursun ama Arda TURANI niye almadı iyi oynuyor
    Cevapla
  • İsa hemiş 7 yıl önce Şikayet Et
    Fatih Terim bu delikanlıyı takıma almayarak ne yapmak istiyor? Anlayan açıklasın.
    Cevapla
  • medo 7 yıl önce Şikayet Et
    vatansever, o zaman Fatih Terim'de bıraksın aldığı maaş'la dünya'da ilk 3'te aldığı primler bonusu. Ama gel gör ki başarı da ilk 20'de bile değil!
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    daha az prim icin milli formayi terletecek adam bulmaya calisiyor fatih hoca..isi cook zorr
    Cevapla