Statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza!

Nice Belediye Başkanı, statta ibadet eden Müslüman futbolcuların görev yaptığı takımların devlet yardımının engellenebileceğini söyledi.

Statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza!
Statta ibadet eden Müslüman futbolculara ceza!
GİRİŞ 01.05.2016 13:25 GÜNCELLEME 01.05.2016 13:26
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Fransa'nın Akdeniz kıyısındaki Fransız Rivierası olarak adlandırılan bölgenin futbol yetkililerinin uyguladıkları "laiklik tüzüğü" doğrultusunda futbolcular statta ibadet ettikleri gerekçesiyle ceza aldı.

BFMTV kanalının haberine göre bölgede "laiklik tüzüğü" kasım ayından beri 10 kez ihlal edildi ve bazı futbolcular ikişer maç cezaya çarptırıldı. 

"Buna tepki vermek zorundayız"

Fransa Futbol Federasyonunun Riviera Bölgesi Başkanı Eric Borghini ise "Futbolcular soyunma odalarında veya futbol sahalarında ibadet ediyor. Buna tepki vermek zorundayız çünkü bu Fransız Cumhuriyeti'nin laiklik ilkesinin ruhuna aykırıdır." dedi.

"Futbolun, dini ve politik eylemlere bulaştırılmaması gerekiyor"

Dünyanın en popüler ve evrensel sporu futbolun, dini ve politik eylemlere bulaştırılmaması gerektiğini söyleyen Borghini, "Kimseyi dininin gereğini yerine getirmekten alıkoymak istemiyorum ancak bunu uygun bir yerde yapmalılar." ifadesini kullandı.

Borghini, statlarda ibadet etmenin radikalleşmeye neden olacağını da savundu. Belediye başkanı Estrosi, Nice'te yeni bir cami açılmasına da karşı çıkıyor.

YORUMLAR 34
  • BJK 7 yıl önce Şikayet Et
    laiklik cehenneme giden yoldur.
    Cevapla
  • BJK 7 yıl önce Şikayet Et
    laiklik dinsizlik demektir zaten, ancak şeytana tapanları savunur, laiklikte ısrar edenlerde ateşperesttir bakmayın orda burda göstermelik el açtıklarına. gerçek maalesef bu yazık arkasına takılıp gidenlere.
    Cevapla
  • BJK 7 yıl önce Şikayet Et
    işte laikliğin tanımı bu! dinsizlik, ateislik.
    Cevapla
  • hazımsizlik 7 yıl önce Şikayet Et
    seytanla arkadas olursan olacagi o islam dusmani olur cikarsin boyle
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    müslümanlardan müslümanlıktan nefret ediyorsunuz ama tarihten beri müslüman topraklardanda çıkmıyosunuz.bu nasıl iş fransa keferesi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle