Başkan açıkladı! Blanc PSG'den ayrılıyor mu?

Paris Saint-Germain Başkanı el-Halifi, "Blanc'ın kontratı 2 yıl uzatıldı. Bizimle gelecek yıl da kalacak" dedi.

Başkan açıkladı! Blanc PSG'den ayrılıyor mu?
Başkan açıkladı! Blanc PSG'den ayrılıyor mu?
GİRİŞ 24.04.2016 14:12 GÜNCELLEME 24.04.2016 14:12

Fransa Birinci Futbol Ligi (Ligue 1) takımlarından Paris Saint-Germain'in (PSG) başkanı Nasır el-Halifi, teknik direktör Laurent Blanc'ın gelecek sezon da görevine devam edeceğini söyledi.

El-Halifi, PSG'nin Lille'i Stade de France'da 2-1 yenerek Fransa Lig Kupası'nı kaldırması sonrası açıklamalarda bulundu. Katarlı yönetici, "Blanc'ın kontratı 2 yıl uzatıldı. Bizimle gelecek sezon da kalacak." ifadelerini kullandı.

PSG'nin, Chelsea'nin görevine son verdiği 17 Aralık 2015'ten bu yana ismi, birçok ekiple anılan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho ile ilgilendiği yönünde haberler sıkça kamuoyuna yansıyordu.

Kulübün 10 kupayla en çok kupa kaldıran teknik direktörü olan Blanc, PSG'nin bu yıl da ligde rakiplerinin uzak ara önünde şampiyonluğu garantilemesinin ardından kulübe üst üste 3. lig kupası şampiyonluğunu kazandırdı.

Diğer taraftan Manchester City karşısında oynadığı maçlar sonucu iki hafta önce UEFA Şampiyonlar Ligi'nden elenen PSG, üst üste dördüncü kez çeyrek finali geçemedi.

Kupa kralı PSG

Lig Kupası'nı kaldırmasının ardından, 45. yılını kutlayan PSG, 29. kupasını alarak Fransa futbolunun en çok kupa kazanan takımı oldu.

PSG böylece, 117 yıl önce kurulan ve 28 kupa kazanan Marsilya'yı geride bıraktı.

Kulüp başkanı el-Halifi ise 2011'de kulübün başına geçmesinden bu yana 11 kupa kazanarak kendisinden önce 8 kupa gören Michel Denisot'un önünde yer alıyor.

PSG, 21 Mayıs 2016'da oynanacak Fransa Kupası maçında 30. kupa için Marsilya ile karşılaşacak. Final maçını Marsilya kazanırsa iki takımın kupa sayısı eşitlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL