Alves'den Cruyff tepkisi! 'Saygı yetersizdi'

El Clasico öncesinde hayatını kaybeden Johan Cruyff için yapılan töreni Dani Alves yetersiz buldu.

Alves'den Cruyff tepkisi! 'Saygı yetersizdi'
Alves'den Cruyff tepkisi! 'Saygı yetersizdi'
GİRİŞ 04.04.2016 12:21 GÜNCELLEME 04.04.2016 12:21

Barcelona'nın hafta sonunda Real Madrid ile oynadığı dev derbinin ardından, takımın milli sağ beki Dani Alves kulübünü eleştirdi.

Katalan kulübünün 2-1 kaybettiği maçın ardından mağlubiyetin üzüntüsü yaşanırken, Brezilyalı oyuncu başka bir konuya dikkat çekti. 24 Mart'ta hayatını kaybeden efsane futbol adamı Johan Cruyff için maç öncesinde sosyal medyada çok konuşulan ve beğeni toplayan anma töreni, saygı duruşu ve tribünlerdeki koreografiler Alves tarafından yetersiz bulundu.

Dani Alves maç sonrasında Bein Sport'a yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Cruyff gibi büyük bir isme gösterilen saygı da Cruyff kadar büyük olmalı. Ölene kadar beklenilmemesi gerekti. Çok daha öncesinde bir şeyler yapmalıydık çünkü kulübüne olağanüstü katkılarda bulunmuş ve Barcelona'da devrim yapmış biri. Cruyff'un büyüklüğüne göre Camp Nou'da ona gösterilen saygı yetersizdi."

Dani Alves'in bu sözlerinin Manchester United'ın eski oyuncusu Bobby Charlton için Everton maçı öncesinde Old Trafford Stadı'nda yapılan anmayla aynı hafta sonuna gelmesi dikkat çekiciydi.

78 yaşındaki İngiliz efsanenin stat önünde bir heykeli bulunuyor ve ismi de tribünlerden birinin adında ölümsüzleştirilmişti.

KAYNAK: HABERTÜRK