Lider Bayern, deplasmanda zorlanmadı

Bundesliga 21. hafta kapanış maçında lider Bayern Münih, deplasmanda Augsburg’u 3-1 mağlup etti ve liderliğini sürdürdü.

Lider Bayern, deplasmanda zorlanmadı
Lider Bayern, deplasmanda zorlanmadı
GİRİŞ 14.02.2016 22:44 GÜNCELLEME 14.02.2016 22:44

Augsburg WWK Arena’da oynanan karşılaşmada Bayern Münih ilk yarıyı 15. dakikada Lewandowski’nin golüyle 1-0 önde kapattı. 

Liderin üstün bir oyun sergilediği müsabakanın ikinci yarısının 62. dakikasında Lewandowski, 78. dakikasında da Müller ile iki gol daha bulan Bayern Münih skoru 3-0'a getirdi.

Ev sahibi Augsburg ise 86. dakikada Bobadilla ile tek golünü buldu ve maç 3-1 sona erdi.

Bayern Münih’in yeni transferi Serdar Taşçı ve Augsburg forması giyen Halil Altıntop yedek kulübesinde oturdu. 

Aldığı 3-1'lik galibiyetle puanını 56'ya çıkaran Bayern Münih ikinci sırada bulunan Borussia Dortmund'un 8 puan önünde liderliğini sürdürdü. Augsburg ise 21 puanla 14. sırada kaldı.

Günün diğer karşılaşmasında Hamburg sahasında Borussia Mönchengladbach'ı 3-2 mağlup etti. Hamburg puanını 26'ya çıkararak 11. sıraya yükselirken, Borussia Mönchengladbach ise 32 puanla 7. sıraya indi. 

GOL KRALLIĞI

Augsburg karşısında 2 gol bulan Bayern Münihli Robert Lewandowski gol sayısını 21’e çıkartarak, 20 golü bulunan Borussia Dortmundlu Pierre-Emerick Aubameyang'i geçti ve ilk sırada yer aldı.

Ağları 15 kez havalandıran Thomas Müller ise gol krallığı yarışında üçüncü sırada kaldı.

Lewandowski ve Müller'in Bayern Münih’in bu sezon attığı 53 golün 36’sını kaydetmeleri dikkati çekti.

BADSTUBER'E DESTEK

Bayern Münih, bir kez daha sakatlanan ve 3 ay forma giyemeyecek olan oyuncusu Holger Badstuber’e destek verdi.

Bayern Münih ekibi sahaya üzerinde, "Biz seninleyiz! Sen yeniden başarırsın" yazan ve Badstuber’in 28 numaralı formasının yer aldığı tişörtlerle çıktı. 

Teknik ekip de aynı tişörtleri giyerken, kırmızı-beyazlı taraftarlar da üzerinde "Devam et. Pes etme" yazan pankart açtı. 
Badstuber geçen yıl da bir sakatlık geçirmiş ve uzun bir süre forma giyememişti.

KAYNAK: AA