Lukaku'nun idolü Fenerbahçeli yıldız!

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton'ın yıldız golcüsü Romelu Lukaku, Fenerbahçeli Robin van Persie'yi örnek aldığını söyledi.

Lukaku'nun idolü Fenerbahçeli yıldız!
Lukaku'nun idolü Fenerbahçeli yıldız!
GİRİŞ 10.02.2016 13:33 GÜNCELLEME 10.02.2016 13:33

Bu sezon attığı 16 golle Premier Lig'de Leicester Cityli James Vardy'nin ardından en skorer ikinci oyuncu olan Belçikalı golcü, İngiliz basınına yaptığı açıklamada, Fenerbahçe'de fazla forma şansı bulamayan Robin van Persie'den övgüyle bahsetti.

Futbol hayatında örnek aldığı golcüleri açıklayan 22 yaşındaki golcü, Borussia Dortmund'da oynadığı dönemde Robert Lewandowski ve Zlatan Ibrahimovic'i, Inter'deyken Adriano'yu beğendiğini belirtirken, Van Persie'nin ise kariyeri açısından çok önemli bir yer kapladığını vurguladı.

Hollandalı yıldızın özel bir futbolcu olduğunu belirten Lukaku, "Van Persie gördüğüm en hareketli golcüydü. Arsenal'de Altın Ayakkabı ödülünü aldığında, bugüne kadar sahada izlediğim en hareketli ve iyi pozisyon alan futbolcuydu" değerlendirmesinde bulundu.

Van Persie'nin Manchester United'a transfer olduğu sezon da üstün performansını sürdürdüğünü kaydeden Belçikalı milli futbolcu, "Manchester United'da ilk yılında şampiyonluk yaşarken gol kralı da oldu" şeklinde görüşünü aktardı.

Lukaku, Chelsea'ye transfer olduğu 2011'de takımda önemli futbolcularla çalışma fırsatı bulduğunu da belirterek, "Didier Drogba, Nicolas Anelka, Salomon Kalou, Jose Bosingwa ve Florent Malouda ağabeylerim gibiydi, onlardan çok şeyler öğrendim" ifadelerini kullandı.

Van Persie, Arsenal'de 8 sezon forma giymesinin ardından 2011-12 sezonunda ligde 30 kez fileleri havalandırarak gol kralı unvanıyla Manchester United'a transfer olmuş ve buradaki ilk sezonunda ise 26 golle şampiyonluk ve üst üste 2. kez gol krallığı yaşamıştı.

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla ligde 19 maçta 910 dakika süre alabilen 32 yaşındaki Van Persie, 8 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.