Mourinho açıkladı: Geri döneceğim!

Portekizli dünyaca ünlü antrenör Jose Mourinho, Chelsea'de görevden alındıktan sonra ilk kez konuştu.

Mourinho açıkladı: Geri döneceğim!
Mourinho açıkladı: Geri döneceğim!
GİRİŞ 07.02.2016 15:36 GÜNCELLEME 07.02.2016 15:36

Chelsea'deki görevi sona erdikten sonra ailesiyle birlikte İngiltere'de kalma kararı aldıklarını belirten Mourinho, "Çocuklarım daha küçük olduğunda taşınabiliyorduk. Ülkeden ülkeye gitmek farkı bir macera ve deneyim oluyordu. Farklı kulüpler, farklı futbollar. Ancak, şu an için olduğumuz yerde kalmamız gerekiyor. Bir çocuğum 19, biri 16 yaşında. Biri üniversitede, diğeri futbolda. Şu an ailemin İngiltere'de kalması lazım" ifadelerini kullandı.

Mourinho, futbolla ilgili planlarını ise, "Şu an için Londra'da kalmaya karar verdik. Benim bir işim yok. Futbol beni tekrar nerede bulur bilemiyorum. Zira, söz konusu futbol ise asla geleceği bilemezsiniz. Ancak, şurası kesin, evimiz Londra'da." diyerek konuşmasını sürdürdü.

"KISA SÜRE İÇERİSİNDE DÖNECEĞİM"

Portekizli antrenör, "Bir menajer olarak 2000'den bu yana çalışıyorum. Chelsea'den 2007'de ayrıldığımda durma ihtiyacı hissetmiştim. Bu hayatımda ikinci kez olmuştu. Diğer ise 15 veya 16 yaşımdaydı. Yani, bu bir drama değil. Ancak, şundan eminim ki, kısa süre içerisinde geri döneceğim. Bir profesyonel olarak, yeni bir göreve hazırım" açıklamasını yaptı.

"KAZANMAK, NORMAL BİR OLAY DEĞİL"

53 yaşındaki teknik direktöre, kariyerindeki yeni macera hakkında sorulan soruya, "Kazanan bir kulüp istiyorsanız, yeniden kazanan biri olmak istiyorsanız, kazanan bir kimlik yaratmak zorundasınız. Bunu yapmalısınız. Kendinizden şüphe etmemelisiniz. Yeni oyuncular almak, herkesi rahat olduğu konumda sarsmak zorundasınız. Çünkü kazanmak, rahat olduğunuz alanda normal bir şekilde gelişen bir olay değildir" cevabını verdi.