'Ayakkabı fırlatmamdan korkuyorlar'

Barcelona'daki 6 aylık özlemi sona eren ve son 4 maçta forma giyen milli futbolcumuz Arda Turan, birçok konuda düşüncelerini dile getirdi.

'Ayakkabı fırlatmamdan korkuyorlar'
'Ayakkabı fırlatmamdan korkuyorlar'
GİRİŞ 20.01.2016 02:09 GÜNCELLEME 20.01.2016 02:09

Bir radyo programına konuşan Arda, "Umarım peş peşe ikinci kez Şampiyonlar Ligi'ni kazanırız. Soyunma odasında daha çok konuştuğumuz konu bu ve bizi motive ediyor. Şampiyonlar Ligi'nin üst üste iki kez kazanan ilk takım olmak istiyoruz" derken, Atletico Madrid formasıyla Real Madrid'e kaybettikleri Şampiyonlar Ligi finali sonrasında çok ağladığını dile getirdi. 

Oynadığı mevki hakkında da açıklama yapan Arda, "Her pozisyonda kendimi rahat hissediyorum. Oynadığım pozisyonu, golleri veya istatistikleri kafama takmıyorum. Oynamaktan mutluyum ve kupalar kazanmak için buradayım. Futbolu sokakta öğrendim. Benim futbolum biraz, mahalle arasında oynanan futbola benziyor bu nedenle dar alanlarda iyiyim" ifadesini kullandı.

Eski teknik direktörü Diego Simeone ile şimdiki teknik direktörü Luis Enrique'yi de kıyaslayan Arda, "Simeone savunma üzerinde daha sert ve Luis Enrique de hücumda. Simeone Atletico'ya oyun felsefesini yerleştirdi. Luis Enrique ise Barcelona kültürüne agresiflik ekledi, böylece en güzel ve güçlü takımı ortaya çıkardı. Luis Enrique oyuncuları ile çok konuşuyor ve benimle de aynı şekilde. Kendinizi önemli hissediyorsunuz. Bu kadar yıldızı idare etmek zor" dedi. 

''İNİESTA BENİM İDOLÜM''

Iniesta'nın idolü olduğunu tekrarlayan Arda Turan, "Iniesta benim idolüm, inanılmaz. Messi gelmiş geçmiş en iyi oyuncu. Messi ile beraber oynamak gerçekten çok farklı bir şey. Neymar geliyor, bir sonraki "Messi" o olacak. Suarez azgın, Messi sessiz ancak patron. Neymar benim kardeşim" derken; "Soyunma odasında benimle uğraşmıyorlar çünkü ayakkabı fırlatmamdan korkuyorlar" şeklinde espri yaptı.

"Barcelona'dan teklif geldiği zaman, oynamak için 6 ay bekleyecek olmanız fark etmiyor" ifadesini kullanan milli yıldız, "Birkaç teklif vardı ve anlaşmaya yakındık ancak Barcelona'dan teklif gelince mutluluktan kendi etrafımda döndüm ve düşünmedim" diye konuştu.