Yunus Mallı'ya dev talip! Eski hocası istiyor

Bundesliga'da ligin ilk yarısını 8 gol ve bir asistle kapatan Yunus Mallı'ya Borussia Dortmund kancayı taktı.

Yunus Mallı'ya dev talip! Eski hocası istiyor
Yunus Mallı'ya dev talip! Eski hocası istiyor
GİRİŞ 15.01.2016 13:18 GÜNCELLEME 15.01.2016 13:18

Yunus'un Mainz'de sivrilmesini sağlayan teknik direktör Thomas Tuchel, öğrencisini şimdi çalıştırdığı Dortmund'a almak için kolları sıvadı.

Yunus, 2011 yılında 18 yaşında Mönchengladbach'ın amatör takımından Mainz'in amatör takımına transfer oldu. Thomas Tuchel, kısa zamanda genç futbolcuyu A takımı kadrosuna aldı ve görev de vererek başarılı yolunun kapısını açtı.

Dortmund devre arasında, hücuma dönük orta saha elemanlarından Hofmann'ı 8 milyon Euro'ya Mönchengladbach'a sattı, Januzaj'ı da Manchester United'e geri yolladı. Elde edilen tasarruf ile yeni bir oyuncu almanın yolu açılınca Tuchel eski oyuncusuna göz koydu.

Dortmund, Yunus Mallı'ya karşılık 12 milyon Euro ve santrafor Ramos'u önerecek. Geçtiğimiz sezon Hertha Berlin'den transfer edilen Ramos, ligin en iyi golcüsü Aubemeyang'ın arkasında yedek bekliyor.

Mainz menajeri Christian Heidel, şu andaki duruma göre transferin gerçekleşmesinin biraz güç olduğunu söylemesine rağmen, Mainz'in Yunus'a izin vereceği, transferin de 1 Şubat'a kadar gerçekleşebileceği belirtiliyor. Mukavelesine göre Yunus sezon sonunda 10 milyon Euro bonservis ücreti ile serbest kalabilecek. 

Transfer gerçekleşirse Dortmund; Nuri ve İlkay'dan sonra Yunus'la üçüncü Türk futbolcusuna sahip olacak.