Manchester City'den Messi'ye müthiş teklif

İngiliz devi Manchester City, Arjantinli yıldız için haftada 800.000 sterlini gözden çıkardı.

Manchester City'den Messi'ye müthiş teklif
Manchester City'den Messi'ye müthiş teklif
GİRİŞ 27.11.2015 15:37 GÜNCELLEME 27.11.2015 15:37

İngiltere'nin en yüksek tirajlı gazetelerinden The Sun, bugünkü spor kapağında "800.000 sterlin haftada" manşetli haberinde Manchester City'nin Lionel Messi'yi getirebilmek için banka hesaplarını kırarak inanılmaz bir teklif hazırlıkları yaptığını ileri sürdü.

Yılda 40 milyon sterlin

Geçen hafta 28 yaşındaki Mess 'nin İngiltere'ye gitmek için Nou Camp'ı terketmeyi düşündüğünü haber veren SunSport, Messi'nin futbol menacerinin ilk görüşmeleri yaptığına dikkat çekerken Arjantinli ünlü yıldızın Manchester City ile kontratı imzalarsa yılda 40 milyon sterlin kazanacağını yazdı.

Barcelona süper yıldızının 32 milyon sterlin futboldan , geri kalan parayı da telif hakları ve ikramiyelerden alacağı kaydedildi.

Messi'nin 11 yıldan sonra 500,000 sterlin haftalık aldığı Barcelona'daki futbol hayatını bitirmek istediğini söylemesi Manchester City'e teklif cesareti verdiği belirtildi. 250 milyon sterlinlik bonservis ücreti olmasına rağmen , Barcelona'nın dört defa Altın Top şampiyonu için 120 milyon sterlin gibi daha gerçekçi tekliflere açık olduğu ileri sürüldü. 

Neymar'ın kontratını yenilemeye Messi'ninkinden öncelik verilmesinin Messi'yi kızdırdığı iddia edildi. Messi, kulübünün bu hareketini kendisine hakaret olarak görüyor.

Son sakatlığı sırasında Neymar ve Luis Suarez'in yıldızlaşması üzerine Messi kendini beklentilere fazlalık görüyor olabilir.

Vergicilerin kendisinin ve babasının peşinde olması da Messi'yi İngiltere'ye çeken nedenlerden.