İtiraf etti: Mancini çok sıkıcıydı!

Real Madrid'in yeni transferlerinden Mateo Kovacic, eski teknik direktörü Roberto Mancini'den 'kurtulduğu' için çok mutlu...

İtiraf etti: Mancini çok sıkıcıydı!
İtiraf etti: Mancini çok sıkıcıydı!
GİRİŞ 08.10.2015 13:22 GÜNCELLEME 08.10.2015 13:22

Yaz döneminde 35 Milyon Euro karşılığında Inter'den Real Madrid renklerine bağlanan ortasaha futbolcusu, yeni takımında bu sezonki 9 resmi maçta da görev alırken sadece 2'sinde ilk 11'de sahaya çıktı.

21 yaşındaki futbolcu, 1 sezon birlikte çalıştığı teknik direktör Roberto Mancini ile arasının hiçbir zaman iyi olmadığını itiraf ederken, özellikle antrenmanlar hakkındaki şikayetini dile getirdi.

Hırvat yıldız, Sportske Novosti gazetesine yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Inter'de oynamak gurur vericiydi. Ancak Real Madrid bir rüya, daha yüksek bir seviye.

Real Madrid'deki antrenmanlar harika. Her şeyi topla yapıyoruz. Hiç sıkıcı değil. Inter'deki idmanlardan daha kısa ancak daha yoğun. Inter'deki antrenmanlar ise sıkıcıydı çünkü genellikle topsuz olarak sadece taktiksel çalışmalar yapıyorduk.

Inter'den ayrılıp Real Madrid'e gelerek doğru bir karar verdim. Dünyanın en büyük kulübündeyim ve zaten de Mancini beni istemiyordu. Ayrıca stilimi değiştirip beni gerçek pozisyonum dışında oynatmaya çalışıyordu ve bu durum her oyuncu için uygun olmayabilir. Sonuç olarak Inter'den ayrıldığım için mutluyum çünkü oradaki sonum ne olurdu bilmiyorum.

Mancini ile ne negatif ne de pozitif hiçbir ilişkim yoktu. Inter'den ayrıldığımda buna üzüldüğünü söyledi ancak dürüst olmak gerekirse takımdayken bu hissi bana hiç vermediğini söyleyebilirim."

Kovacic, 2012-2013 sezonu devre arasında Dinamo Zagreb'den 15 Milyon Euro'ya Inter'e gelmiş ve '10' numaralı formayı teslim almıştı.

Milano temsilcisinde toplam 97 resmi maça çıkan ve 8 gol atıp 11 de asist yapan ortasaha futbolcusu, Hırvatistan Milli takım formasını ise 21 defa terletip 1 gol kaydetti.

Avusturya doğumlu Mateo Kovacic; Robert Prosinecki, Davor Suker, Robert Jarni ve Luka Modric'ten sonra Real Madrid formasını giyen tarihteki 5. Hırvat futbolcu oldu.

Çok yönlü bir futbolcu olan Kovacic, 20 Kasım 2010 tarihinde henüz 16 yaşındayken ilk profesyonel maçına çıkıp gol de atmıştı.