Van Persie: Türkler puan kaybedecek

EURO 2016 Elemeleri'nde Türkiye ile aynı grupta yer alan Hollanda'da, Robin van Persie ve Weley Sneijder çok önemli açıklamalarda bulundu.

Van Persie: Türkler puan kaybedecek
Van Persie: Türkler puan kaybedecek
GİRİŞ 06.10.2015 16:50 GÜNCELLEME 06.10.2015 17:47
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Ülkemizde Fenerbahçe forması giyen Van Persie, grubu üçüncü bitireceklerine olan inancını paylaşırken, Türkiye'nin de kesinlikle puan kaybedeceğini dile getirdi. Hollandalı yıldız ülke basınına yaptığı açıklamada, ''Bana nedenini sormayın ama Türkler kesinlikle puan kaybedecek. Türkler'in sonunu getiremeyeceğine eminim. Mutlaka hata yapacaklar. Sonra iki maçı kazanmak bize kalmış. Bunun için her şeyimizi vermemiz gerekiyor'' ifadelerini kullandı.

Sneijder: Umarım Türklerin ayağı kayar

A Milli oyuncularımızın kendilerinden emin olduğunu belirten tecrübeli oyuncu, "EURO 2016'ya katılamama ihtimalimiz, katılabilme ihtimalimizden şu anda daha yüksek. Bu duruma düşmemiz ayıp. Şu anda 2 kez kazanmalıyız. Sonra da Türkiye'nin arkamızda kalmasını umacağız. Onlar kendilerinden oldukça emin. Bir hata yapmalarını ümit ediyorum. Umarım ayakları kayar. Sonra play-off'ta hayatta kalmak için mücadele edeceğiz ve Avrupa Şampiyonası'na katılacağız. Son şansımız için savaşıyoruz" dedi.

Sneijder ve Blind'den Van Persie'e destek

Fenerbahçe'de Pereira ile gergin günler geçiren Persie'ye bu zor zamanında milli takımdan arkadaşı olan Sneijder ve hocası Blind destek oldu.
 
Kazakistan ve Çek Cumhuriyeti ile oynayacakları kritik maçlar öncesi dün akşam açıklamalarda bulunan Danny Blind van Persie'nin durumundan endişe ettiğini belirtti. Blind, "Yedek kalması hem van Persie hem de bizim için ideal bir durum değil. Ben oyuncularımın sürekli oynamasını isterim. Celtic'e karşı perşembe günü 90 dakika oynadı ancak pazar günü maça yedek başladı. Robin van Persie gibi as oyuncumuzun her hafta ilk 11'de olmaması bizi etkiler" ifadelerini kullandı.
 
Antrenmanda Persie ve Sneijder el ele çalıştı
 
Hollanda milli takım antrenmanının uzun bir bölümünde Sneijder ile Persie birlikte çalıştı. Denge ve koordinasyon çalışmalarında eşleşen iki futbolcu dostluklarını pekiştirirken, Persie'nin oldukça neşelendiği görüldü. Süper Lig'de 9. haftada oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesinde ortaya çıkan bu görüntüler futbolun güzelliklerinin yansımasıydı. Hollanda basını ve ajanslar iki futbolcunun el ele tutuşarak yaptığı çalışmayı bol bol çekerek haberlerine taşıdı.
 
2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda Türkiye ile birlikte üçüncülük mücadelesi veren Hollanda'nın maç programı ise şöyle:
 
10 Ekim, Çek Cumhuriyet - Türkiye
10 Ekim, Kazakistan - Hollanda
 
13 Ekim, Hollanda - Çek Cumhuriyeti
13 Ekim, Türkiye - İzlanda

YORUMLAR 16
  • MHP 8 yıl önce Şikayet Et
    LAFLA OLSA HERŞEY daha güzel olur du
    Cevapla
  • MURTAZA 8 yıl önce Şikayet Et
    türkler sürprizlerle dolu bir millet öyle kesin konuşmak iyi olmaz.
    Cevapla
  • ahmetk 8 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin 3. olması için 1 galibiyet ve 1 beraberlik yeterli. 4 puan almak zorundayız. Hollanda'nın puan kaybetmeyeceği ne malum. hatta Kazakistan maçında puan kaybedebilirler. Hollanda bizden daha kötü durumda. Ama bu futbol belli de olmaz.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    psikolojiyi bozmaya çalışıyolar biz de yedik he he
    Cevapla
  • fatih 8 yıl önce Şikayet Et
    adam hakli
    Cevapla
  • tito 8 yıl önce Şikayet Et
    bencede bizim kalan maçlarımız çok zor onların ise kolay mağlesef durum bu şimdi gelde yanma saçma sapan kaybedilen puanlara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle