Prandelli: O fotoğrafı görünce...

Prandelli, cansız bedeni kıyıya vuran minik Suriyelinin fotoğrafının kendisini çok etkilediğini söyledi, çarpıcı açıklamalar yaptı.

Prandelli: O fotoğrafı görünce...
Prandelli: O fotoğrafı görünce...
GİRİŞ 03.09.2015 18:52 GÜNCELLEME 03.09.2015 18:56

Galatasaray'ın eski teknik direktörü Cesare Prandelli, Türkiye'de yaşanan göçmen faciası ile ilgili açıklamalarda bulundu. İtalyan Corriere dello Sport gazetesinde açıklamaları bulunan deneyimli çalıştırıcı, Bodrum'da batan bot ve kıyıya vuran küçük çocuk cesedinin kendisini çok etkilediğini ifade etti.

Aylan isimli küçük çocuğun resmini gördüğünde moralinin sıfıra indiğini belirten Prandelli, "Mideme yumruk yemiş gibi oldum. İnsanlık nerede? Ancak öte yandan bu görüntü insanları düşünmeye sevk edebilir. Bir şeyler yapmak konusunda harekete geçmelerini sağlayabilir" dedi.

İtalyan teknik adam şöyle devam etti: "Nereye gidiyoruz? İnsanlık olarak nereye gidiyoruz? Fotoğrafın yayınlanmasının doğru olup olmadığını düşündüm. Eğer farkındalık yaratacaksa doğrudur. Bu drama dikkat çekmek için kamuoyunu harekete geçirebilir. Göçmenlik konusuyla ilgili sporun da katkısı olabilir çünkü spor insanları birleştirmek içindir".