'Guardiola, Brezilya'yı çalıştırmak istiyordu'

Dani Alves, Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın 2014 FIFA Dünya Kupası'nda Brezilya'yı çalıştırmak istediğini iddia etti.

'Guardiola, Brezilya'yı çalıştırmak istiyordu'
'Guardiola, Brezilya'yı çalıştırmak istiyordu'
GİRİŞ 08.07.2015 13:16 GÜNCELLEME 08.07.2015 13:16

ABD basınına konuşan Brezilyalı milli futbolcu, Guardiola ile son Dünya Kupası öncesinde görüştüklerini belirterek, "Pep, Brezilya'yı Dünya Kupası'nda şampiyon yapmak istiyordu ve tek amacı bize şampiyonluk yaşatmaktı" dedi.

Brezilya Futbol Federasyonu'nun bu duruma engel olduğunu öne süren Alves, "Federasyon istemedi çünkü Brezilya halkının yabancı bir teknik adamı kabullenemeyeceğini düşündüler" ifadesini kullandı.

Teklifi reddetmeleri nedeniyle federasyonunu suçlayan 32 yaşındaki Alves, "Böyle bir fırsatı kaçırırsanız, milli takımınızı gerçekten düşünmüyorsunuzdur" değerlendirmesinde bulundu.

İspanyol teknik adamdan övgüyle bahseden Alves, "Pep dünyanın en iyi teknik adamı. Futbolda ve çalıştırdığı takımlarda devrim yaptı. Onunla aynı takımda görev almak çok güzeldi" diye konuştu.

Barcelona'da 2008-2012 yılları arasında görev alan Guardiola, takımına 2'si UEFA Şampiyonlar Ligi olmak üzere 14 kupa kazandırmış ve ardından Bayern Münih'e gitmişti.

Brezilya Milli Takımı ise evinde geçen yıl düzenlenen Dünya Kupası'nın yarı finalinde Almanya'ya 7-1 yenilerek turnuvaya veda etmişti.