Arda transferi sosyal medyayı da salladı

Milli futbolcu Arda Turan'ın İspanyol ekibi Barcelona'ya transferinin resmi olarak açıklanması, sosyal medyada büyük yankı buldu.

Arda transferi sosyal medyayı da salladı
Arda transferi sosyal medyayı da salladı
GİRİŞ 07.07.2015 15:43 GÜNCELLEME 07.07.2015 15:43

İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Atletico Madrid'den FC Barcelona'ya 34 milyon avro bonservis bedeliyle 5 yıllık sözleşme imzalayan milli yıldız Arda Turan, sosyal medyada günün en çok konuşulan isimlerinden oldu. Arda'nın transferinin resmi olarak duyurulmasıyla birlikte başta twitter olmak üzere facebook ve instagram gibi sosyal medya hesaplarında onbinlerce yorum, beğeni ve paylaşım yapıldı.

Katalan ekibinin transferi resmi internet sitesi aracılığıyla akşam saatlerinde duyurması ve TSİ 22.10'da yine kulübün twitter hesabından paylaşım yapmasıyla birlikte sosyal medya kullanıcıları onbinlerce paylaşıma imza attı.

Twitter

Mikroblog sitesi twitterda Barça'nın transfer duyurusu 43 bin 539 retweet alırken, 33 bin 770 kez de favorilere eklendi.

Türkiye'de ise transfer haberinin ardından "Arda Turan" konu başlığıyla 86 bin 786 twit atılırken, 60 bin 652 retweet yapıldı. 56 bin 611 kişi ise konuyla ilgili olarak paylaşımda bulundu ve katılımcı oldu. Yine twitterda saat 22.00'den sonra Arda ile ilgili olarak açılan 3 farklı konu başlığında yaklaşık 10 bin twit atıldı.

Saat 22.18'de "Arda Turan" konu başlığı, twitter Türkiye gündeminde en çok konuşulan konuların yer aldığı "Trend Topic" (TT) listesine 2. sıradan girdi. Saat 23.43'te ise TT Türkiye listesinde 1. sıraya yerleşti. Transferle ilgili olarak medyatik birçok isim de paylaşımda bulundu.

Gece yarısından sonra "Arda Turan" konu başlığı Dünya TT listesinde de girerken sabaha doğru gündemin 1. sırasına kadar yükseldi.

Facebook

Barcelona Kulübü transfer haberini, resmi facebook hesabında milli futbolcunun Barça forması giydiği montaj fotoğraf ve "Hoşgeldin Arda" yazılı Türkçe mesajlı paylaşımı ile duyurdu.

Paylaşımı 266 bin 125 kişi beğenirken, 22 bin 64 kullanıcı ise kendi hesabında paylaştı. Transfer haberinin altına 10 bin 101 kişi yorum yaptı.

Instagram

Yine sosyal medya kullanıcıları arasında popüler olan fotoğraf ve kısa video paylaşım sitesi instagram'da da Arda'nın transfer haberi, Katalan ekibinin resmi hesabı aracılığıyla duyuruldu.

Kulübün facebook hesabında kullanılan fotoğrafın aynısının yer aldığı instagram hesabındaki paylaşımı 493 bin 761 kişi beğendi, 22 bin 329 kişi yorum yaptı.

"Caps"ler

Öte yandan, son dönemin fotoğraf altına farklı yorumlar yapma uygulaması olan caps'ler de sosyal medyada fazlasıyla kullanıldı.

Özellikle milli futbolcunun eski sevgilisi Sinem Kobal'la ilgili yapılan yorumlar, fotoğraflar ve oluşturulan caps'ler başta twitter olmak üzere sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Birçok internet sitesi caps haberlerini Arda transferiyle birlikte ziyaretçilerine aktardı.