Tuchel resmen Dortmund'da

Alman ekibi Borussia Dortmund, yeni teknik direktörü Thomas Tuchel'i basına tanıttı.

Tuchel resmen Dortmund'da
Tuchel resmen Dortmund'da
GİRİŞ 03.06.2015 17:03 GÜNCELLEME 03.06.2015 17:21

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Borussia Dortmund, Jürgen Klopp'un yerine teknik direktörlüğe getirilen Thomas Tuchel'i basına tanıttı.

Tuchel, Borussia Dortmund'un stadı Signal Iduna Park'ta düzenlenen basın toplantısında, göreve başladığı için çok mutlu olduğunu söyledi. 41 yaşındaki Alman teknik adam, hedefinin Bundesliga'da her zaman şampiyonluğa oynayan 4 takım içinde yer almak olduğu belirterek, bunun için çalışacaklarını ifade etti.

Dortmund ekibinin taraftarlarına atak bir futbol vadeden Tuchel, "Oyunu domine etmek ve sürekli hücumu düşünmek istiyoruz. Nasıl bir futbol oynayacağımıza futbolcuların yeteneklerine göre karar vereceğiz" dedi.

Tuchel, takımında alçak gönüllü, cesur, azimli futbolcular görmek istediğini ve egoizmden uzak bir yaklaşımları olması gerektiğini vurguladı.

Kulübün üst yöneticisi Hans-Joachim Watzke ise yeni bir teknik direktörle yeni bir başlangıç yaptıklarını, Tuchel'in göreve gelmesinden dolayı mutlu olduklarını aktardı.

Tuchel, kariyerindeki tek teknik direktörlük deneyimini, 2009-2014 yıllarında bir diğer Bundesliga ekibi Mainz'da yaşamıştı.