Stuttgart'ın yeni teknik direktörü belli oldu

Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından VfB Stutgart'ın teknik direktörlüğüne Alexander Zorniger getirildi.

Stuttgart'ın yeni teknik direktörü belli oldu
Stuttgart'ın yeni teknik direktörü belli oldu
GİRİŞ 25.05.2015 15:52 GÜNCELLEME 25.05.2015 15:52

Stuttgart'ta düzenlenen basın toplantısında konuşan sportif direktör Robin Duttgeçen sezonun bir değerlendirmesini yaptıktan sonra teknik direktör Hub Stevensile yolların ayrıldığını belirterek, yeni teknik direktörün Alexander Zorniger olduğunu açıkladı.

Dutt, Zorniger ile 3 yıllık sözleşme imzalandığının altını çizerek Zorniger'in genç bir teknik adam olduğunu, kendisine güvendiklerini kaydetti.

Robin Dutt, Zorniger'den yüzde yüz emin olduklarını vurgulayarak, ''Bizim kulüp için kafamızda bir konsept var. Bu konseptin oyun düşüncesi de bu konseptle benzeşiyor. Burada Stuttgart'ın kendi öz kimliğine dönmesi önemli'' dedi.

Zorniger de yaptığı yazılı açıklamada, “VfB Stuttgart ile mücadele edecek olmaktan mutluluk duyuyorum ve eminim ki beraber yeni bir şey inşa edebileceğiz. Kendi memleketimde görev yapacak olmam da benim için ayrı bir mutluluk" ifadelerini kullandı.

2009 yılında Stuttgart'ta teknik direktör Markus Babbel'in daha önce yardımcı antrenörlüğünü yapan Alexander Zorniger daha sonra Leipzig teknik direktörlüğü görevinde bulunmuş ve Leipzig'i ikinci lige çıkartan teknik adam olmuştu.

Zorniger'in yardımcılıklarını ise Andre Trulsen, Armin Reutershahn, Andreas Menger ve Christos Papadopoulos yapacak.

Öte yandan İkinci lig takımlarından FC Heidenheim'da savunmanın solunda görev yapan Philip Heise'nin yeni sezonda Stuttgart'ta forma giyeceği duyuruldu.