Barcelona evinde zorlanmadı

İspanya La Liga'da 36. hafta maçında Barcelona ile Real Sociedad, Nou Camp'ta karşı karşıya geldi.

Barcelona evinde zorlanmadı
Barcelona evinde zorlanmadı
GİRİŞ 09.05.2015 21:13 GÜNCELLEME 09.05.2015 21:13

Büyük bir çekişmeye sahne olan karşılaşmada kazanan taraf 2-0'lık skorla Barcelona oldu. Barcelona'ya galibiyeti getiren gol, 51. dakikada Neymar ve 85. dakikada Pedro'dan geldi. Neymar, Barcelona forması ile bu sezonki 50. golünün altına imza attı.
 
Karşılaşmaya oldukça tutuk başlayan Barcelona, Luis Suarez ve Messi ile yakaladığı pozisyonlardan yararlanamadı. İlk yarının son anlarında Sociedad'ın kontraatakları Nou Camp'ta derin bir sessizlik yaratsa da soyunma odasına iki takım da 0-0'lık eşitlik ile gitti. Maçın ikinci yarısına fırtına gibi başlayan Barcelona, 51. dakikada Neymar ile golü buldu ve rahat bir nefes aldı.
 
Golden sonra da Sociedad kalesinia adeta abluka altına alan Katalan temsilcisi aradaki farkı bir türlü açamadı. Maçın son anları Barça açısından endişeli, Sociedad açısından ise "saldırgan" bir performansı beraberinde getirdi. Son dakikalarda baskısını iyice arttıran Barcelona, 85'te Pedro ile golü buldu ve Nou Camp'tan istediğini alarak ayrılan taraf Barcelona oldu.
 
Real Sociedad karşısında aldığı galibiyetin ardından La Liga'da puanını 90'a yükselten Barcelona, önümüzdeki hafta Atletico Madrid ile Vicente Calderon'da karşı karşıya gelecek.