İngiltere'de yılın futbolcusu açıklandı

İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği, Chelsea'de forma giyen Hazard'ı "yılın oyuncusu" seçti

İngiltere'de yılın futbolcusu açıklandı
İngiltere'de yılın futbolcusu açıklandı
GİRİŞ 27.04.2015 18:13 GÜNCELLEME 27.04.2015 18:13

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin Belçikalı futbolcusu Eden Hazard, İngiltere Profesyonel Futbolcular Birliği (PFA) tarafından "yılın oyuncusu" seçildi.

Fransa'nın Lille ekibinden 2012 yılında 32 milyon sterline transfer edilen ve bu sezon oynadığı 33 maçta 13 gol, 8 asistlik performansıyla takımına büyük katkı sağlayan 24 yaşındaki futbolcu, PFA tarafından verilen "yılın oyuncusu" ödülüne layık görüldü.

Belçikalı futbolcu, yılın futbolcusu seçilmekten büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Bir gün en iyi olmak istiyorum. Bu sezon çok iyi oynadım, Chelsea de çok iyi oynadı. Kazanmayı hak ediyor muyum bilmiyorum ama bu bana iyi gelecektir. Büyük maçlarda oynadım ve birçok önemli gole imza attım. O nedenle bu sezon daha iyiydim" diye konuştu.

Birlik, Hazard'ın yanı sıra Chelseali Diego Costa, Arsenal'den Alexis Sanchez, Tottenham Hotspur'dan Harry Kane, Manchester United'dan David de Gea ve Liverpool'dan Philipe Coutinho'yu yılın futbolcusu adayları olarak belirlemişti.

Geçen sezon Liverpool'da oynayan Barcelona'nın Uruguaylı golcüsü Luis Suarez, bu ödülün sahibi olmuştu.

Futbolcular birliği, çok formda bir sezon geçiren ve gol krallığı yarışında 20 golle ikinci sırada yer alan Tottenham Hotspurlu Harry Kane'i de "yılın genç oyuncusu" seçti.