Guardiola'dan doktor ve ayrılık açıklaması!

Bayern Münih teknik direktörü Pep Guardiola, 38 yıllık kulüp doktorluğu görevinden istifa eden Hans Muller-Wohlfahrt'ın ayrılığını yorumladı

Guardiola'dan doktor ve ayrılık açıklaması!
Guardiola'dan doktor ve ayrılık açıklaması!
GİRİŞ 17.04.2015 14:58 GÜNCELLEME 17.04.2015 14:58

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında deplasmanda Porto'ya 3-1 kaybederek tur şansını zora sokan Bayern Münih'te, maçın ardından kulübün 38 yıllık doktoru olan Hans Muller-Wohlfahrt'ın istifası deprem etkisi yaratmıştı. Wohlfahrt'ın istifasının perde arkasında ise, teknik direktör Pep Guardiola ile Almanya Kupası'ndaki Leverkusen maçında yaşandığı iddia edilen tartışma gösterilmişti. Bu iddiaya İspanyol teknik adam yanıt verdi.

Sözlerine istifa söylentilerine yanıt vererek başlayan Guardiola, gelecek sezonun sonuna kadar sürecek kontratına sadık kalacağını ifade ederek, "Gelecek sezon da tabi ki Bayern'de olacağım" şeklinde konuştu.

1977'den beri kulüp doktorluğunu yapan Wohlfahrt'ın Bayern'in figürlerinden biri olduğunu belirten Pep, Portekiz'deki yenilgiden tecrübeli doktoru sorumlu tutmadığını "Wohlfahrt'ın ayrılığı tamamen kendi kararı ve ben bu kararına saygı duyuyorum. Hepsi bu." sözleriyle açıkladı.

Porto yenilgisinin sebebinin kendisi olduğunu söyleyen başarılı çalıştırıcı, "Porto yenilgisinin sebebi benim, oyuncularım değil. Maçta sahada olanların hepsi benim sorumluluğumda." ifadelerini kullandı.

"ONLAR BENİM KAHRAMANLARIM"

Bayern'e geldiğinden bu yana kilit oyuncuların sakatlanmasıyla büyük zarar görseler de bunları bahane olarak görmediğini belirten Guardiola, "Bu oyuncular benim kahramanlarım. Son dönemlerdeki sakatlıklara rağmen oynadıkları her dakika ellerinden geleni yaptılar ve bizi buraya taşıdılar. İki yıl içinde yaklaşık 30 sakatlık yaşadık ancak ligi ve kupayı kazanmayı başardık." şeklinde konuştu.

Porto rövanşı hakkında da konuşan başarılı teknik adam, "İlk maçı kaybettik fakat ağlayacak halimiz yok. Salı günkü maçta güçlü bir psikolojiyle sakin kalarak geçen yılki Real Madrid serisini tekrar etmeyeceğiz. Güçlü bir takımız. Bu gücümüzü savaşarak göstereceğiz." diyerek sözlerini noktaladı.