Flaş teklif! "Davayı çekin şampiyonluğu alın"

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Tavecchio, tazminat davasını çekmesi durumunda Juventus'a iki şampiyonluğunun geri verileceğini açıkladı.

Flaş teklif! "Davayı çekin şampiyonluğu alın"
Flaş teklif! "Davayı çekin şampiyonluğu alın"
GİRİŞ 31.03.2015 16:12 GÜNCELLEME 31.03.2015 17:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

2006'da şike yaptığı gerekçesiyle iki lig şampiyonluğu elinden alınan ve küme düşürülen Juventus ile ilgili olarak İtalya Futbol Federasyonu Başkanı Carlo Tavecchio'dan flaş bir açıklama geldi.

Tavecchio, Juventus'un federasyona karşı açtığı 443 milyon Euro tutarındaki tazminat davasını geri çekmesi durumunda, elinden alınan iki şampiyonluğunun geri verilebileceğini açıkladı.

Juventus'la ilgili davada, en son olarak siyah-beyazlılar ve kulübün eski genel menajeri Luciano Moggi'nin delil yetersizliği nedeniyle şike yaptığına kanaat getirilmemişti. Ayrıca Moggi'nin hapis cezasıyla ilgili üst mahkemeye yaptığı itiraz da kabul edilmişti.

Tavecchio, "Juventus'un bize açtığı maddi tazminat davasını geri çekmesini bekliyoruz. Ardından onlarla oturup, ellerinden alınan şampiyonlukları geri vermeyi konuşabiliriz" ifadesini kullandı.

İtalya Futbol Federasyonu Başkanı, "2004-05'te boşta kalan ve 2005-06'da Inter'e verilen lig şampiyonluklarını yeniden alabilmesi için Juventus'un bizi batırma çabasından vazgeçmesi gerekiyor. 443 milyon Euro, federasyonun taşıyabileceği bir rakam değil" diye konuştu.

Juventus Başkanı Andrea Agnelli'nin her fırsata kendisine diyaloga hazır olduğunu söylediğini belirten Tavecchio, "Ama bir türlü ayrıntılara giremiyoruz. İnsan kendisine 443 milyon Euro'luk tazminat açmış biriyle nasıl yemeğe gidebilir ki?" yorumunda bulundu.

Kendisinin geçmişte Inter taraftarı olduğunu da belirten federasyon başkanı, "Ama artık elbette onları desteklemiyorum. Juventus'a yapılanları doğru bulmayan bir avuç Inter taraftarından biri de bendim. Ama Torino Kulübü'ne tarihleri ve geleneklerinden dolayı özel bir zaafım var" ifadesini kullandı.

YORUMLAR 4
  • FeNeRKoLiK 8 yıl önce Şikayet Et
    Aynı şey Fenerbahçe için TFF ve UEFA kanadındanda yaşanacak. O haksız yere gasp edilen 2 senemiz ve kayıplarımızı kuruşu kuruşuna ödeyecekler el ele verip...
    Cevapla
  • fb23 8 yıl önce Şikayet Et
    fenerde oyuna gelerek cas^tan davayı bu gibi nedenlerle cekti ama oyuna geldi...ilahi adalet yerini buluyo malum trabzonun ve gsnin hali ortada biz 2 sene gidemedik ama öyle gün gelecekki onlar hacizden kurtaramayacaklar takımlarını...
    Cevapla
  • vay haline tff... 8 yıl önce Şikayet Et
    aynı hazin son tff'yide bekliyor ...
    Cevapla
  • FeNeRKoLiK 8 yıl önce Şikayet Et
    İlahi Adalet. İtalya Federasyonu iyi bişi yapmış gibi canlı yayınlarda demeçler verip kendilerini övüyolardı. Beter olsunlar. Darısı TFF ve UEFA'nın basına inşallah...
    Cevapla