Mesut Özil 'Türk' denmesinden rahatsız!

Alman Milli Takımı'nın ve Arsenal'ın Türk kökenli oyuncusu Mesut Özil artık "Alman-Türk" olarak anılmak istemediğini söyledi.

Mesut Özil 'Türk' denmesinden rahatsız!
Mesut Özil 'Türk' denmesinden rahatsız!
GİRİŞ 30.03.2015 12:02 GÜNCELLEME 30.03.2015 12:04
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Sport Bild dergisiyle söyleşi yapan Özil bu hitap şeklinin kendisini rahatsız söyleyerek "sinirlenmiyorum, ama şaşırıyorum. Sami Khedira'ya kimse "Alman-Tunuslu" veya Lukas Podolski'ye veya Miroslav Klose'ye kimse "Alman-Polonyalı" demiyor. Bir çokları benim Gelsenkirchen'de doğup Almanya'da büyüdüğümü unutuyor" dedi. 

Almanya'da da Türkiye'de de mutluyum

İki kültürlü yetişmenin bir avantaj olduğunu söyleyen Özil, "Bu benim için bir avantaj. Oyuncu olarak oyun tarzıma faydası oluyor. Nasıl mı? Ben bir taraftan Alman genç kabiliyetler merkezlerinde öğretilen Alman disiplini ve taktiğine sahibim. Diğer yandan da ailemle ve arkadaşlarımla daha çocuk iken Türkiye liglerinde oynanan birçok karşılaşmaları izledim. Profesyonel oyuncuların hünerli hareketlerini taklit ettim. O zamanlar sert zeminlerde ve en dar alanlarda futbol oynadık. Bunun için ben iki kültürden de birşeyler aldığımdan dolayı gururluyum. Ayrıca, ben hem Almanya'da hem de Türkiye'de kendimi mutlu hissediyorum ve her seferinde severek milli takımda oynuyorum" dedi.    

Annem sürekli Londra'ya geliyor

Söyleşide ailesiyle ilgili olarak ta konuşan Özil, aile içerisinde birbirini tutmanın önemini vurguladı. Özil "Annem sürekli olarak Londra'ya yanıma geliyor. İki üç hafta yanımda oturuyor. Benim için yemekler pişiriyor. Kardeşim Mutlu ve menajerim benim her şeyimle ilgileniyorlar. Onlara yüzde yüz güveniyorum. Eğer bu yapılabilirse, sahada performans artar. 

"Paul Scholes, TV uzmanı olarak tabii ki kutuplaştırmaya çalışıyor"

Özil, Manchester United'tan Paul Scholes'ın eleştirileri ile ilgili olarak "Devam etsin, sorun yok. Paul Scholes, TV uzmanı olarak tabii ki kutuplaştırmaya çalışıyor. İşin sonunda bu tür eleştiriler beni sadece daha fazla motive eder" dedi.  Scholes, Özil için "sadece diğerlerini takip eden" ifadesini kullanmış ve Özil'i "Independent" te yayınlanan makalesinde eleştirmişti.

YORUMLAR 90
  • Ekrem 8 yıl önce Şikayet Et
    Hele sukur be.sanki cook onemlisinde ne olursan ol ama sakin ola almanlarla akraba olmaya kalkma sonunda kabir seni biraz ufalar be alman
    Cevapla
  • murat 8 yıl önce Şikayet Et
    Mesut ta kendını zorla alman olrak goruruyor ısmını deyıstr alman coni sana yakısır artık kımse sanA demez turk asilli artik coni sin sen
    Cevapla
  • Serap Yesil 8 yıl önce Şikayet Et
    Mesut u her yerde savunuyorum am abazen Almanya daki Türk genclerini Alman tarafina cekmek icin Alman istihbarati tarafindan kullanildigini düsünüyorum...Cünkü Alman lar bu asimile isini cok iyi yapar kimsenin ruhu anlamaz.
    Cevapla
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Demekki sizin kendiniz ne hissettiğiniz önemli değil önemli olan karşınızdakinin sizi nasıl gördüğüdür. Sen akşam sabah ben Almanım desen de Almanlar seni kabul etmeyecek, böyle devam edersen haymatlos gibi kalacaksın, üzgünüm. (Türkiyede Almancı, Almanyada yabancı derlerdi eskiden)
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Sende o zaman adını hans diye degiştir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle