Arda'nın çözüm süreciyle ilgili flaş sözleri!

Milli futbolcu Arda Turan çözüm sürecine ilişkin "Ülkemin huzurlu ve barış içinde yaşamasını istiyorum" dedi.

Arda'nın çözüm süreciyle ilgili flaş sözleri!
Arda'nın çözüm süreciyle ilgili flaş sözleri!
GİRİŞ 25.03.2015 09:20 GÜNCELLEME 25.03.2015 09:28
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Türk futbolunun son dönemlerde yetiştirdiği ve yurtdışına ihraç ettiği en büyük yeteneklerden Arda Turan, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İNŞAATÇI TRANSFER YAPMASIN

Türk futbol endüstiri nasıl yönetiliyor? Sizce futboldaki sorunlar neler?
- Türk futbolunda yatırımların karşılığı yok. Bir şirketi yönetmek için başına uzman ekipler atarsınız. Ancak futbolda böyle değil. Yönetenler futbolu bilmiyor. Toplumun baskısı ile günlük hamleler yapıyorlar. Bütçeyi doğru planlayamıyorlar. Günün sonunda kaybediyorlar. Büyük kulüpler bir oyuncuya yılda 5 milyon lira verirken, kimse altyapısına 5 milyon lira harcamıyor. 5 milyonu altyapıya harcasanız 5 yıl sonra 10 tane 20 milyon Euro’luk oyuncu çıkabilir. 200 milyon Euro’ları bulan sermaye oluşturabilirsiniz. Yöneticiler Türk futbolunun daha iyi yönlendirmeli. Kulüpte inşaatçı bir adam gelip transfere karışmamalı. Tabi ki fikrini söylemeli ama profesyonel yönetime ihtiyaç var.

Türk sporun ve futbolunu geliştirmek için projeleriniz var mı?

- Türkiye’de futbolcu sendikası istenilen düzeyde değil. Futbolu bıraktıktan sonra ‘Futbolcular Birliği ve Sporcular Birliği’ kurmak istiyorum. Sporda yıldız adaylarını korumak ve güçlendirmek adına onların arkasında durabilecek iki önemli birlik kurmayı hayal ediyorum.

BAYRAMPAŞA'YA OTEL YAPACAĞIM

İstanbul’un Bayrampaşa ilçesinde büyüdünüz. Bu semte yatırım yapmayı düşünüyor musunuz?

Bayrampaşa’da otel hayalim var. Ancak Bayrampaşa’da arsalar çok değerlendi. Bazı yerler boşaltıldı. Birçok değreli proje yapılıyor. Bayrampaşa Cezaevi de yıkıldı. Kocaman bir arsa var.

Oteli Bayrampaşa Cezaevi’nin olduğu arsaya mı yapmayı planlıyorsunuz?

Orası bomboş duruyor ancak benim böyle bir planım yok. Ben asla devletin hiçbir kısmından kendime avantaj sağlayacak bir şey istemem. İnsanların önüne geçip kul hakkı yemek istemem. Tabiki yardımcı olunabilir ama ben böyle şeylere çok karşıyım. Allah bana hem maddi hem manevi anlamda çok özel şeyler vermiş. Bunun fazlasını istemek aç gözlülük olur.

ÜLKEM HUZUR VE BARIŞ İÇİNDE YAŞASIN

Çözüm süreciyle ilgili ne düşünüyorsunuz?

- İnsanların ölmediği, ülkemin huzurlu ve barış içinde yaşamasını istiyorum. Benim ülkemin toprakları da insanı da çok güzel. Bu ülke yıllarca savaşmış. Bu ülkenin toprakları savaşmak için değil yaşamak için var. Bir annenin ve babanının evladı için üzelmesini istemem.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • Yusuf 9 yıl önce Şikayet Et
    Aferin...
    Cevapla
  • güven 9 yıl önce Şikayet Et
    adamsın
    Cevapla