Osasuna'nın eski başkanı gözaltına alındı

İspanyol kulübü Osasuna'nın eski başkanı ve 2 eski kulüp yöneticisi, harcamalarda usulsüzlük yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Osasuna'nın eski başkanı gözaltına alındı
Osasuna'nın eski başkanı gözaltına alındı
GİRİŞ 05.03.2015 14:54 GÜNCELLEME 05.03.2015 14:54

İspanya 2. Futbol Ligi'nde mücadele eden Osasuna'nın  eski başkanı Miguel Archanco ile 2 yönetim kurulu üyesi, harcamalarda usulsüzlük  yaptıkları gerekçesiyle gözaltına alındı.
 
Osasuna'nın geçen sezon küme düşmemesi için şike yaptığı ve kulüp  bütçesini usulsüz kullandığı iddialarından dolayı gözaltına alınan Archanco ve  diğer 2 eski kulüp yöneticisinin yarın mahkemeye çıkarılacakları belirtildi.
 
İspanya'daki yolsuzlukla mücadele savcılığı, geçen sezon sonunda  İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) oynanan Espanyol-Osasuna maçıyla ilgili  şike iddialarından dolayı şubat ayında Osasuna kulübü ve o dönem yönetimde olan  Archanco hakkında soruşturma başlatmıştı. Osasuna kulübündeki mevcut yönetim de  kulüp hesaplarında kayıp olarak gözüken 2,4 milyon euro ve 2013'ün kasım ile  2014'ün haziran ayları arasında faturasız yapılan 1,3 milyon avroluk ödeme hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.