Twente'nin 3 puanı silindi

Hollanda Futbol Federasyonu, mali durumundaki sorun nedeniyle Twente'nin 3 puanını sildi.

Twente'nin 3 puanı silindi
Twente'nin 3 puanı silindi
GİRİŞ 04.03.2015 16:27 GÜNCELLEME 04.03.2015 17:10

Hollanda Kraliyet Futbol Federasyonu (KNVB), mali  durumundaki sorunlardan dolayı Hollanda Birinci Futbol Ligi (Eredivisie)  ekiplerinden Twente'nin 3 puanının silinmesine karar verdi.
 
Twente Kulübü'nden yapılan açıklamada, KNVB'nin, kulübün 2013-2014  sezonuna ilişkin muhasebesinde statla ilgili uygulanan amortisman yöntemi  konusunda "hemfikir" olmadığı bildirildi. Daha önce Twente'ye uyarıda bulunan  federasyonun, durumun düzeltilmemesi üzerine kulübe 3 puan silme cezası verdiği  kaydedildi.
 
Twente Kulübü cezaya itirazda bulunmayacağını açıkladı. Kulübün mali işlerden sorumlu yöneticisi Gerald van den Belt, mali  durumunun düzeltilmesi için tasarruf yapmanın kaçınılmaz olduğunu belirterek,  Twente'nin zor bir dönemden geçtiğini söyledi.
 
Öte yandan tasarruf planları çerçevesinde Twente'nin kadın futbol  takımının başka bir vakfa devri ve Hollanda İkinci Futbol Ligi'nde (Jupiler League) mücadele eden genç takımın gelecek sezon ligden çekilmesi planlanıyor.
 
Söz konusu cezayla ilgili önceden bilgilendirildiklerini kaydeden  teknik direktör Alfred Schreuder de kulübün mali durumunun zorluğundan haberdar  olduklarını ifade etti.
 
Alınan bu karardan sonra puanı 35'ten 32'ye inen Twente, 25. haftası  geride kalan Eredivisie'de bir basamak gerileyerek 9'uncu sıraya düştü.

KAYNAK: AA