Real Madrid farkı iyice açtı

İspanya Birinci Futbol Ligi'nde (La Liga) 16. haftanın erteleme maçında Real Madrid, sahasında Sevilla'yı 2-1 yendi.

Real Madrid farkı iyice açtı
Real Madrid farkı iyice açtı
GİRİŞ 05.02.2015 01:28 GÜNCELLEME 05.02.2015 01:28

Santiago Bernabeu Stadı'nda oynanan karşılaşmanın 12. dakikasında Real Madrid, James Rodriguez'in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Yenik duruma düşmesine rağmen oyun disiplinini bozmayan Sevilla, art arda geliştirdiği ataklarla Real Madrid kalesinde tehlikeli olmaya başladı.

Mücadelenin 35. dakikasında Karim Benzema ile çarpışan kaleci Beto'nun sakatlığından dolayı oyun yaklaşık 5 dakika durdu. Sevilla'nın Portekizli kalecisi sahadaki tedavisinin ardından sedye ile oyun alanının dışına çıkarıldı ve yerini Sergio Rico'ya bıraktı.

Real Madrid, Sevilla'nın genç kalecisi Sergio Rico'nun henüz ısınmamış olmasını da iyi değerlendirerek, 36. dakikada Jese'nin golüyle farkı 2'ye çıkardı. İlk yarı Real Madrid'in 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya her iki takım da hücumda etkili başladı. Karim Benzema ve Gareth Bale ile Sevilla kalesi önünde önemli pozisyonlar yakalayan Real Madrid'de Jese'nin bir şutu direkten döndü.

Son anlarda rakip kalede tehlikeli ataklar geliştiren Sevilla, 80. dakikada Iago Aspas'ın golüyle skoru 2-1'e getirdi ancak kalan dakikalarda skoru korumayı başaran Real Madrid sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu arada Real Madrid'de 9. dakikada Sergio Ramos, 26. dakikada da James Rodriguez sakatlanarak oyundan çıktı. Sol bacak arka üst kaslarında sorun yaşayan Sergio Ramos ile sağ ayak tarak kemiğinden sakatlanan James Rodriguez'in hafta sonu oynanacak Madrid derbisinde forma giyip giymeyeceği yapılacak kontrollerin ardından belli olacak.

La Liga'da lider durumdaki Real Madrid aldığı bu galibiyetle puanını 54'e yükselterek, 2. sıradaki Barcelona ile puan farkını 4'e çıkardı. La Liga'da bu hafta sonu oynanacak 22. hafta maçlarında, 7 Şubat Cumartesi Atletico Madrid ile Real Madrid Vicente Calderon Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Real Madrid'de 2 maçlık kırmızı kart cezası sona eren Cristiano Ronaldo, derbi maçında forma giyebilecek. Sevilla maçında sarı kart gören Real Madrid'in defans oyuncusu Marcelo ise La Liga'daki 5. sarı kartını görmesinden dolayı cezalı duruma düştüğü için Atletico Madrid maçında oynayamayacak.