Guardiola'ya flaş Milli Takım teklifi!

Guardiola'ya, 2022 yılında Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda, Katar Milli Takımı'nın başına geçmesi için teklif yapıldığı iddia edildi.

Guardiola'ya flaş Milli Takım teklifi!
Guardiola'ya flaş Milli Takım teklifi!
GİRİŞ 04.02.2015 15:23 GÜNCELLEME 04.02.2015 15:23

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'in İspanyol teknik direktörü Pep Guardiola'ya, 2022 yılında Katar'da düzenlenecek FIFA Dünya Kupası'nda, Katar Milli Takımı'nın başına geçmesi için teklif yapıldığı iddia edildi.

Alman Sport Bild dergisinin iddiasına göre, 2011 ve 2012 yıllarında Katar Milli Takımı için teklif alan ancak Barcelona'daki görevinden ayrılmayan Guardiola, Bayern Münih'in Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirdiği devre arası kampı sırasında Katar Milli Hentbol Takımı Teknik Direktörü olan yakın arkadaşı Rivera Lopez'le bir araya geldi ve Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Kupası hakkında görüş alışverişinde bulundu.

44 yaşındaki teknik adamın, arkadaşıyla hava güzel olmasına rağmen konakladıkları otelde görüşmesinin, Katar'ın teklifi hakkında konuştukları ihtimalini güçlendirdiği de ileri sürüldü.

Guardiola'nın, kamp sırasında ortak basın toplantısı düzenlediği Katar Milli Takımı Sportif Direktörü Mansur el-Ensari'den 2022 FIFA Dünya Kupası'nda için teklif aldığı da iddia edilmişti.

İspanyol çalıştırıcının biyografisini yazan Marti Perarnau da Guardiola'nın teknik direktörlük kariyerini, Bayern'den sonra İngiltere'de, oradan da bir milli takımın başında sürdüreceğini öne sürmüştü.

Aktif futbol kariyerinin son yıllarında 2003'ten 2005'e kadar Katar'ın El-Ahli kulübünde oynayan Guardiola'nın Bayern Münih ile sözleşmesi, 2015-2016 sezonu sonunda bitecek.