Klopp'tan Dortmund'u yıkan transfer hatası

Borussia Dortmund'un teknik direktörü Jurgen Klopp'un sezon öncesi transfer döneminde yaptığı hata, takımı adeta ateşe attı.

Klopp'tan Dortmund'u yıkan transfer hatası
Klopp'tan Dortmund'u yıkan transfer hatası
GİRİŞ 25.01.2015 16:35 GÜNCELLEME 25.01.2015 16:35

Alman basınında yer alan habere göre, sezon başlamadan önce forvet hattına takviye yapmak isteyen Dortmund, Atletico Madrid'in golcüsü Mario Mandzukic'i Jurgen Klopp'un talimatı üzerine transfer etmekten vazgeçti.

Borussia Dortmund'un CEO'su Hans-Joachim Watzke ve Sportif Direktör Michael Zorc'un sezon öncesinde Mario Mandzukic'in alınması konusunda Klopp'a başvurduğu ancak tecrübeli hocanın bu transfere onay vermediği öğrenildi.

Dortmund'da transferlerin oybirliği ile yapıldığı ve Klopp'un Hırvat golcü için ret oyu kullandığı için transferin rafa kaldırıldığı öğrenildi.

Bayern Münih'ten Atletico Madrid'e transfer olan Mario Mandzukic, bu sezon ligde oynadığı 17 maçta 8 gol, 6 Şampiyonlar Ligi maçında 6 gol atarken toplamda 28 maçta 16 gol atma başarısı gösterdi.

Dortmund'un sezon başında 19 milyon euro'ya transfer ettiği Ciro Immobile 24 maçta 8 gol, 10 milyon euro'ya kadrosuna kattığı Adrian Ramos ise 29 maçta 6 gol atabildi.