Gattuso, G.Saray'ın o golünü unutamıyor

İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Milan ve İtalya Milli Takımının efsanevi oyuncularından Gennaro Gattuso, samimi açıklamalarda bulundu.

Gattuso, G.Saray'ın o golünü unutamıyor
Gattuso, G.Saray'ın o golünü unutamıyor
GİRİŞ 08.01.2015 11:20 GÜNCELLEME 08.01.2015 11:53

Milan'da futbolu bırakan Gattuso, bugün teknik direktör olarak çalışmanın çok zor olduğunu ama keyifli yanları da olduğunu söyledi. Gattuso, "Futbolcu olduğunuz dönemde bir ekipsiniz ve bir takımın üyesi oluyorsunuz yani orada her bir futbolcuya düşen görev ayrı ayrı bütünlüyor. Diğer takım arkadaşlarınızla çalışıp maçlara hazırlanıyorsunuz. Teknik direktör olarak ise siz hazırlamak zorundasınız. Tek başınıza bütün ekibi kontrol etmek onları iyi hazırlamak, yönlendirmek, motive etmek ve kazanmak tabii ki kolay bir görev değil ama başaracağımdan şüphe duymuyorum" dedi.

"Terim'in Milan'da kısa süre kalması şanssızlık" 

Gattuso, Milan forması altında Fatih Terim ile çalıştığı dönemleri de şu şekilde aktardı: "Benim için çok değerli ve başarılı bir teknik adamdır. Deyim yerindeyse adam gibi adamdır deriz. Diyalog ve iletişim gücü bambaşka tarzda idi ve çok azimli, hırslı mutlak başarılı olmak, başarıyı yakalamak için çalışırdı." Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in tecrübeli ve karizmatik bir kişiliği olduğunu da ifade eden Gennaro Gattuso, "Kısa süre kaldı ama yinede izlenimleri çok olumlu olmuştur. Ayrıldıktan sonra da zaman zaman gorüşme fırsatımız olmuştur. Farklı ortamlarda karşılaştık ve haberleştik. Milan'da kısa süreli görevde kalması bana göre şansızlık sayılır ama yine de biz oyuncular için güzel izlenim bıraktı diyebilirim. Kendini futbola adamış, futbol için çalışan, tekniği çok iyi olan bir çalıştırıcıdır. Fiorentina'da daha başarılı olmuştu. Çünkü o kulüpte birçok iş ona bakıyor ve bunu da o organize ediyordu ama Milan'da bu farklı. İstediği şekilde 360 derece imkanı bulamadı. Aslında tam bir organizasyon adamı, üst düzey menajer özelliği var ama Milan'da roller ve kurallar farklı. Bu ortamı bulamayınca kalma süresi de kısa olmuştur. Ama bugün geride bıraktığı izler İtalya'da özellikle Firenze'de halen konuşuluyor ve çok sevilmesi de bunun bir göstergesidir" diye konuştu.

Ümit Davala'nın golünü unutamıyor

Fatih Terim döneminde Milan'a transfer olan Ümit Davala hakkında da konuşan Milan'ın efsane oyuncularından Gattuso, Davala'nın da çok yetenekli bir futbolcu olduğuna değinerek, iyi bir takım arkadaşı olduklarını da ifade etti. Ümit Davala ile olan bir anısını da paylaşan Gennaro Gattuso, Ümit Davala'nınGalatasaray'da oynadığı dönemde Milan'a attığı golü unutmadığını da itiraf etti.



"Salih yetenekli olmasaydı Roma'ya gidemezdi" 

Galatasaray'da forma giyen Hollandalı yıldız futbolcu Wesley Sneijder'i Juventus'un transfer etmek istiyor olmasının hatırlatılması üzerine Gennaro Gattuso, "O özellikte bir oyuncuya Juventus'un ihtiyacı var. Çok kaliteli ve değerli bir oyuncu. Ancak Galatasaray bu transfer için 20 Milyon Euro istiyor. Bu rakam o yaştaki bir oyuncu için çok yüksek. Juventus ekonomik olarak güçlü olsa da bu rakamı veremez. Ama bir ortak noktada buluşma olursa Sneijder, Juventus'a gelir oynar" dedi. Sezon başında Roma'ya transfer olan Salih Uçan hakkında da açıklamalarda bulunan Gennaro Gattuso, Salih'in genç ve yetenekli olduğunu söyledi. Gattuso, "Roma onu aldıysa bir nedeni vardır. Yani yetenek ve kalite olmasaydı Roma onu asla almazdı. Ancak kendini gösterme şansı bulamıyor. Ama ilk fırsatta yeteneğini sahada gösterecektir" yorumunda bulundu.