Chelsea'yi Fabregas uçurdu!

Puan farkının iyice kapanması sonrası Stoke City'e konul olan Chelsea, Fabregas'ın 1 gol 1 asistiyle sonuca gitti.

Chelsea'yi Fabregas uçurdu!
Chelsea'yi Fabregas uçurdu!
GİRİŞ 23.12.2014 00:05 GÜNCELLEME 23.12.2014 00:05

İngiltere Premier Lig'in 17. haftasında Stoke City ile Chelsea karşı karşıya geldi. Britannia'da oynanan maçın galibi 2-0'lık skorla konuk ekip Chelsea oldu.

Chelsea'ye galibiyeti getiren golü 2. dakikada Cesc Fabregas'ın kullandığı korner sonrası veteran savunmacı John Terry attı. İlk golün asistini yapan Fabregas, 78. dakikada sahneye çıkarak durumu 2-0'a getirdi.

Maçın ilk dakikaları oldukça tempolu başlarken, hem Chelsea hem de ev sahibi Stoke birçok kez net fırsatlar yakaladı. 23'te Jon Walters, Stoke adına mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. 31'de de Diego Costa, altıpastan vurdu ancak çerçeveyi bulamadı.

İkinci yarıda, daha temkinli ve tedbirli oynayan taraf Chelsea'ydi. İlk 20 dakika boyunca maçı kontrol eden Stoke, 67'de Arnautovic ile önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Ceza sahasının dışından kaleyi cepheden gören bir noktada topla buluşan Marko Arnautovic tarafından çekilen şut defansın müdahalesiyle engellendi. Bu pozisyondan 4 dakika sonra Charlie Adam bu kez aynı şekilde gole çok yaklaştı.

Fabregas'ın 78'de gelen kontraatak golü sonrası oyunun temposu iyice düştü. Chelsea Menajeri Jose Mourinho, 82. dakikada Didier Drogba ve 90. dakikada Beşiktaş ile anılan Kurt Zouma'yı oyuna aldı.

Bu galibiyetle birlikte Chelsea puanını 42 yaptı ve 3 puan farkla liderliğini sürdürdü. Stoke ise 19 puanda kaldı. Chelsea, bir sonraki maçında West Ham'ı konuk edecek. Stoke City ise Goodison Park'ta Everton'ın konuğu olacak.