Avrupa Kazım'ı konuşuyor! Zirvede...

Kazım Kazım Feyenoord formasıyla coştu, Avrupa Ligi'nin asist kralı oldu.

Avrupa Kazım'ı konuşuyor! Zirvede...
Avrupa Kazım'ı konuşuyor! Zirvede...
GİRİŞ 12.12.2014 16:34 GÜNCELLEME 12.12.2014 16:34

UEFA Avrupa Ligi'nde grup karşılaşmaları dün oynanan maçlarla sona ererken, gözler pazartesi günü çekilecek kuralara çevrildi. İkinci tur maçları öncesinde Avrupa'nın iki numaralı kupasına dair istatistikler de açıklandı. Feyenoord forması giyen milli futbolcu Colin Kazım Richards, en çok gol pası veren isim oldu.

Eski Fenerbahçe, Galatasaray ve Bursasporlu futbolcu, sezon başında Bursa'dan kiralık olarak gittiği Feyenoord'da da adeta patlama yaptı. Hollanda Ligi'nde 10 maçta forma giyen, 4 gol, 2 asiste imza atan 28 yaşındaki futbolcu, Avrupa Ligi'nde ise şu ana dek 5 asist yaparak bu istatistikte liderliği ele geçirdi.
 
Aynı zamanda öfkeli

Kazım'ın takımı Feyenoord son olarak Standard Liege'i deplasmanda 3-0 yenmiş, 28 yaşındaki futbolcu ikinci golün asistini yapmıştı.Kazım başka bir istatistikte daha zirveyi ele geçirdi. Forma giydiği maçlarda 26 kez rakiplerine faul yapan oyuncu, Avrupa Ligi'nin en çok faul yapan oyuncusu oldu.
 
Demba Ba ve Töre de var

Avrupa Ligi asist krallığında Kazım 5 rakamı ile tek başına zirvede bulunurken, Beşiktaşlı Gökhan Töre ise 4 asistle ikinciliği, Alexandru Chipciu, Andriy Yarmolenko, Kevin Kampl gibi isimlerle paylaştı. Sakatlığı nedeniyle tottenham ile yapılan son maçı kaçıran Demba Ba ise buna karşın 5 golle, Gol Krallığı'nda üçüncü sırayı aldı.