'Cristiano Ronaldo ceza almalı'

Celta Vigo'nun savunma oyuncusu Jonny Castro, penaltıya neden olduğu gerekçesiyle Ronaldo'nun ceza alması gerektiğini savundu.

'Cristiano Ronaldo ceza almalı'
'Cristiano Ronaldo ceza almalı'
GİRİŞ 09.12.2014 22:55 GÜNCELLEME 09.12.2014 22:55

Basın toplantısı düzenleyen Castro, ligde geçen hafta sonu Real Madrid ile Santiago Bernabeu Stadı'nda oynadıkları ve 3-0 yenildikleri maçta hat-trick yapan Ronaldo ile yaşadıkları penaltı pozisyonunu değerlendirdi.

Ronaldo'ya dengesini bozacak bir hareket yapmadığı halde rakibinin kendini yere atarak Real Madrid'e penaltı kazandırdığını savunan 20 yaşındaki Castro, "Bu tip hareketlere ceza verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta bu olay da temiz futbolu kirletiyor" diye konuştu.

Ronaldo'nun hareketini yanlış bulduğunu belirten Castro, "Böyle durumlarda oyuncular olarak daha onurlu davranabilirsek, hakemler sahada daha az ıslıklanır ve her şey daha da kolaylaşır. Hakemlere yardımcı olmak zorundayız" ifadesini kullandı.

Maçlarda faul olmadığı halde kendini yere atan futbolcuların sayısının çok fazla olduğunu öne süren Celta Vigolu savunma oyuncusu, "Bu tür durumlara birçok maçta şahit oluyoruz. Ronaldo, o pozisyonda daha dürüst davranabilirdi" değerlendirmesinde bulundu.