Salih neden oynamıyor? Hocası konuştu!

Sampdoria karşılaşmasında Salih Uçan'a forma şansı vermeyen AS Roma Teknik Direktörü Rudi Garcia'ya canlı yayında bunun nedeni soruldu.

Salih neden oynamıyor? Hocası konuştu!
Salih neden oynamıyor? Hocası konuştu!
GİRİŞ 26.10.2014 10:55 GÜNCELLEME 26.10.2014 10:55

Lig lideri Juventus'a yetişen AS Roma, Cenova'daki deplasmanda Sampdoria'yla 0-0 berabere kaldı. 

Milli futbolcumuz Salih Uçan, geçtiğimiz hafta Şampiyonlar Ligi'nde Alman ekibi Bayern Münih'e 7-1 mağlup olan takımının yedek kulübesinde forma şansı bekledi. Garcia, Serie A'daki ilk resmi maçına 18 Ekim'de Chievo karşısında çıkan ve 4 dakika sahada kalan Salih'i Cenova'da oynatmadı.   

Maçın ardından yayıncı kuruluşa canlı yayında açıklamalar yapan Fransız teknik adama, "Bu sefer orta saha oyuncusu Miralem Pjanic'i 70'inci dakikaya kadar dinlendirdiniz. Onun pozisyonuna ise forvet Alessandro Florenzi'yi tercih ettiniz. Onun yerine genç oyuncular Leandro Paredes ya da Salih Uçan'ı neden sahaya sürmediniz?" sorusu yöneltildi. 

Garcia ise, yavaş yavaş onları sahada görmenin mümkün olacağını söyleyerek, "Leandro her geçen gün daha iyiye gidiyor. Salih de kendisini oldukça geliştirdi, ama sezon başında iki küçük sakatlık yaşadı ve bu onun gelişimi için sorun oldu" diye konuştu. 

Başarılı teknik adam, aynı zamanda Salih'in İtalyancayı da hızla öğrenmesi gerektiğini ifade ederek, Bayern Münih yenilgisinden hemen sonra, böyle bir maçta bu iki genç oyuncuyu oynatarak risk almak istemediğini de ekledi. 
70'inci dakikadan sonra Adem Ljalic'in yerine Pjanic'i aldığını hatırlatan Garcia, "Onun dinlenmesi gerekiyordu. Esasen Florenzi de onun yerini iyi doldurdu" dedi. 

Sampdoria karşısında gol kaydedememelerinin, Devler Ligi'ndeki hezimetin etkisi olarak düşünülemeyeceğinin de altını çizen Garcia, "Takımıma güvenim tam. Şampiyonlar'daki yenilgi, sezon başından beri takımımın ortaya koyduğu olumlu gidişatı sekteye uğratamaz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL