İspanyol basınından yaylım ateşi

İspanya, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri C Grubu'nda Slovakya karşısında alınan 2-1'lik yenilginin şokunu yaşıyor.

İspanyol basınından yaylım ateşi
İspanyol basınından yaylım ateşi
GİRİŞ 10.10.2014 11:57 GÜNCELLEME 10.10.2014 11:57

2006 yılından bu yana Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarında yenilmeyen İspanya Milli Takımı, deplasmanda Slovakya'ya 2-1 mağlup olunca hem 8 yıllık unvanını kaybetti hem de ülke basınından sert eleştiri aldı. 2008 ve 2012'de Avrupa şampiyonu, 2010'da Dünya şampiyonu olan İspanya, Brezilya'da bu yaz düzenlenen Dünya Kupası'nda ilk grupta elenmenin şokunu atamamış görünüyor.

Marca gazetesi, "İspanya, yoğun bakımda devam ediyor", "Milli Takım yine yolunu şaşırdı", "İker'den fiyasko ve İspanya'nın yeni batışı", "Slovakya, kaleye 4 şutla maçı kazandı" ifadelerini başlıklarına çıkardı. "Casillas'ın büyük hatasıyla dram başladı" ifadelerini kullanan gazete, "Dünya Kupası'ndaki felaketten 3 ay sonra Milli Takım hala endişe veriyor. Grup maçlarında 36 maç sonra ilk yenilgisini alan İspanya'dan üzücü final" değerlendirmesini yaptı.

El Mundo Deportivo da "Milli Takım başını kaldıramıyor" başlıklı haberinde, "İspanya, Dünya Kupası'nı hatırlattı. Ritmi olmayan yavaş futbol, güvensizlik, takımda taze kan eksikliği, İker'in çok büyük hatası ve Diego Costa'nın halen golle buluşamaması öne çıkan faktörler oldu. Alcacer çok az süre almasına rağmen yine golünü attı" ifadelerini kullandı.

AS gazetesi ise "İspanya hala Dünya Kupası'nda" başlığını kullanarak, "Ne şansımız vardı ne de şutumuz. Üzerine de Casillas'ın hediyesi. İspanya, kaybetmeye alıştı. Diego Costa ise 6 maçtır gol atamıyor" değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'nın siyasi gazetelerinden El Mundo, "İker titriyor, İspanya düşüyor", El Pais "İspanya en kötünün kötüsü. Milli Takım, Slovakya karşısında telef oldu", ABC "Casillas ve 10 numara eksikliği Milli Takımı batırdı" başlıklarıyla Slovakya yenilgisini duyurdu.

Öte yandan İspanyol basını, Slovakya'nın kalecisi Kozacik'in "hayatının en iyi maçını çıkardığını" yazdı.