La Liga'yı sarsan şike skandalı!

La Liga'da şike soruşturması açılan Levante-Zaragoza maçında forma giyen bazı oyuncuların şüpheliler arasında yer aldığı açıklandı.

La Liga'yı sarsan şike skandalı!
La Liga'yı sarsan şike skandalı!
GİRİŞ 25.09.2014 13:43 GÜNCELLEME 25.09.2014 13:43
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İspanya'daki şike soruşturmasında çember daralıyor. 2010-2011 sezonunda La Liga'da oynanan Levante-Real Zaragoza karşılaşmasıyla ilgili ilginç bir gelişme yaşandı, o maçta oynayan tüm futbolcuların şüpheli olduğu bildirilirken, her iki takımdan birçoğu da soruşturma kapsamında ifade vermeye çağrıldı. Onda Cero radyonun bildirdiğine göre o gün sahada olan 20 futbolcu, 3 Ekim'de savcılığa giderek ifade verecek ve tanıklıklarını anlatacak. Soruşturma, geçtiğimiz haziran ayında, Lig yönetiminin emniyet birimlerine başvurması sonucunda açılmıştı.

O sezon iki takım arasında oynanan ve ligin son haftasındaki maçta Zaragoza'nın kümede kalmak için rakibini yenmesi gerekiyordu. Levante'yi deplasmanda 2-1 mağlup etmeyi başaran Zaragoza istediği sonucu elde ederek sahadan ayrılmış ve küme düşmekten kurtulmuştu. Bu maçtaki isimleri verilmeyen bazı oyuncuların suçlama altında olduğu bazılarının ise sadece tanıklığına başvurulacağı bildirildi.

Eski Cim Bom'lu da var

Bugün Atletico Madrid'in kaptanı olan Gabi, o gün Zaragoza takımının önemli isimlerinden bir tanesiydi. Şüpheli maçta Real Zaragoza'nın kalesini koruyan isim olan Leo Franco ise o maçın oynandığı sezondan bir sezon önce, 2009-2010'da Galatasaray forması giymişti.

Levante'nin o maçtaki 11'i ve yedekleri şöyleydi:
Munua, Javi Venta, Roda, Ballesteros, Cerra, Pallardo, Torres, Montero, Muñoz, Ruben, Stuani.
Reina, Robuste, Jorda, Iborra, Juanfran, Caicedo, Wellington Silva

Zaragoza'nın o maçtaki 11'i ve yedekleri şöyleydi:
Leo Franco, Diogo, Da Silva, Jarosik, Paredes, Ponzio, Lafita, Ander Herrera, Gabi, Boutahar, Uche.
Doblas, Jorge Lopez, Lanzaro, Bertolo, Pinter, Obradovic, Braulio

YORUMLAR 1
  • SELİM KARAKURT 9 yıl önce Şikayet Et
    aslında bu tip olaylar sahada kalmalı insan bir an kendini kaybedebilri bu da futbolun doğasında bulunmaktadır
    Cevapla