Arsenal 4 dakikada fişi çekti!

Arsenal, Aston Villa deplasmanında patlama yaptı. Londra ekibi maçtan 3-0 galibiyetle ayrıldı.

Arsenal 4 dakikada fişi çekti!
Arsenal 4 dakikada fişi çekti!
GİRİŞ 20.09.2014 19:57 GÜNCELLEME 20.09.2014 20:01

İngiltere Premier Ligi'ne galibiyetle başladıktan sonra oynadğı 3 maçta da berabere kalan Arsenal, Aston Villa deplasmanında patlama yaptı. Londra ekibi maçtan 3-0 galibiyetle ayrıldı.  

Maça Aston Villa daha etkili başlamasına karşın golleri, Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Arsenal buldu. İlk iki golün başrol oyuncusu ise Mesut Özil oldu. Mesut Özil önce 32. dakikada Dany Welbeck'in asistinde cezayayı yakınında klas bir vuruşla kaleciyi çaresiz bıraktı ve Arsenal'i 1-0 öne geçirdi. İki dakika sonra roller değişti. Bu kez Mesut Özil sol kanattan altıpas ön çizgisi üzerine nefis bıraktı. Welbeck tek vuruşla topu ağlarla buluşturdu ve Arsenal'i bir anda 2-0 öne geçirdi. Mesut Özil bu sezon, Dany Welbeck ise Arsenal formasıyla ilk gollerini attı. Mesut Özil'in ilk yarıyı yüzde 96'lık pas isabetiyle tamamlaması ise Türk asıllı alman oyuncunun karşılaşma sırasındaki önemini gözler önüne serdi.

36'da ise sol kanattan cezasahasına gelen topu Cissokho kendi ağlarına gönderdi ve Arsenal 3-0'lık üstünlük sağladı. Londra ekibi sadece 3 dakika 12 saniyede 3 gol birden buldu.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Arsenal ilk yarıyı 3-0 önde kapadı.

İkinci yarıda oyunu rölantiye alan Arsenal, Aston Villa kalesine fazla gitmezken; rakibine de tehlikeli olma şansı tanımadı ve maç 3-0 Arsenal'in üstünlüğüyle sona erdi.

Geride kalan 4 haftada 3 galibiyet alan bir maçtan da berabere ayrılan Aston Villa, bu sezon ilk kez yenilirken, 10 puanda kaldı. Chelsea ile birlikte ligin yenilgisiz tek ütakımı olan Arsenal ise puanını 9'a çıkardı.