Beşiktaş'ın rakibine UEFA'dan şok!

UEFA Avrupa Ligi’nde, Partizan ile Tottenham arasında oynanan mücadeleye, tribünde açılan Yahudi karşıtı pankart damga vurdu.

Beşiktaş'ın rakibine UEFA'dan şok!
Beşiktaş'ın rakibine UEFA'dan şok!
GİRİŞ 19.09.2014 15:51 GÜNCELLEME 19.09.2014 15:51

Tottenhamlı yetkililer, UEFA gözlemcisini ilk yarının sona ermesinden hemen önce pankart konusunda uyardı ve delil için fotoğraflarını çekti. İngiliz kulübünün menajeri Mauricio Pochettino, maç sonunda düzenlenen basın toplantısında olayın kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

Londra'daki Yahudi cemaati ile yakın bağları bulunan Tottenham'ın, Partizan'ı resmen UEFA'ya şikayet etmesi bekleniyor. UEFA Disiplin Kurulu ise resmi şikayeti beklemeden konuyla ilgili soruşturma başlattı. Sırp ekibinin, Yahudi karşıtı pankart nedeniyle ceza almasına kesin gözle bakılıyor.

Partizan bir sonraki iç saha maçını ise 23 Ekim'de Beşiktaş ile oynayacak. UEFA'nın, karşılaşmanın seyircisiz oynanması ya da Sırp ekibine kısmi tribün kapama cezası verme olasılığı bulunuyor.

Sırp taraftarların ırkçılık konusundaki sicilleri kabarık… Son olarak 2 yıl önce Tottenham’ın futbolcusu Danny Rose, İngiltere 21 Yaşaltı Milli Takımı’nın formasını giyerken, ırkçı tacize maruz kalmıştı.

KAYNAK: NTVSPOR