Drogba'lı Chelsea 3 puanı 3 golle aldı

İngiltere Premier Lig'in 1. haftasında Chelsea ile Burnley karşılaştı.

Drogba'lı Chelsea 3 puanı 3 golle aldı
Drogba'lı Chelsea 3 puanı 3 golle aldı
GİRİŞ 19.08.2014 00:38 GÜNCELLEME 19.08.2014 00:38

Turf Moor Stadyumu'nda oynanan ve İngiltere Futbol Federasyonu'ndan Michael Olver'ın yönettiği mücadelede 3 puanın sahibi Chelsea oldu. 

Chelsea'ye galibiyeti getiren golleri; 17. dakikada Diego Costa, 21. dakikada Andre Schürrle ve 34. dakikada Ivanovic kaydetti. Burnley'in tek golü ise 14. dakikada Scott Arfield'tan geldi. 

Chelsea bu skorla birlikte Premier Lig'in ilk haftasını lider olarak tamamladı. 

YENİ TRANSFERLER SAHADA

Chelsea'nin yeni transferleri Cesc Fabregas ile Diego Costa maça ilk 11'de başlarken, geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Atletico Madrid'te geçiren Thibaut Courtois ise bu sezonun ilk karşılaşmasında kaleyi deneyimli eldiven Petr Cech'ten aldı.

Ayrıca Chelsea'nin eski yıldızı ve Süper Lig'den Galatasaray'da forma giymiş Didier Drogba oyuna 84. dakikada Hazard'ın yerine dahil oldu. Öte yandan diğer yeni transfer Filipe Luis ise bu maçta yedek soyundu. 

İLK GOL BURNLEY'DEN GELDİ 

Maça hızlı başlayan konuk ekip Chelsea oyunun henüz 14. dakikasında kalesinde golü gördü. Scott Arfield'ın ayağından gelen golle 1-0 geriye düşen Maviler bu golün şokunu kısa bir sürede atlatarak rakibine cevap verdi. Yeni transfer Diego Costa bu golden kısa bir süre attığı oyunu 1-1'e getirdi. Alman yıldız Schürrle ise Chelsea'yi öne geçiren golü kaydederek Mourinho'ya rahat bir nefes aldırdı. 

Maçın son 15 dakikasına girerken ise bu sefer sahneye Ivanaovic çıktı. Deneyimli savunma oyuncusu, yeni transfer Cesc Fabregas'ın asistiyle takımını 3-1'e taşıdı. Başka gol sesi çıkmayınca Chelsea maçı 3-1'lik skorla kazandı ve 3 puanın sahibi oldu.