İspanyol ekibi 3. lige düşürüldü!

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Yönetim Kurulu, bütçesini sağlıklı hale getiremeyen Real Murcia Kulübü'nü üçüncü lige düşürdü.

İspanyol ekibi 3. lige düşürüldü!
İspanyol ekibi 3. lige düşürüldü!
GİRİŞ 07.08.2014 18:21 GÜNCELLEME 07.08.2014 18:21

İspanya'daki Profesyonel Futbol Ligi (LFP), bütçesini sağlıklı hale getiremeyen Real Murcia Kulübü'nün, ikinci ligden, üçüncü lige düşürülmesini kararlaştırdı. 

LFP Yönetim Kurulu Madrid'de yaptığı toplantıda, Real Murcia'nın verilen ek sürede bütçesini düzeltmek için gerekli şartları yerine getiremediğine kanaat getirdi. Yapılan yazılı açıklamada, Real Murcia'nın üçüncü lige düşürülmesine ve yerine Mirandes Kulübü'nün ikinci lige çıkarılmasına oy birliğiyle karar verildiği bildirildi.

LFP Başkanı Javier Tebas da düzenlediği basın toplantısında, Real Murcia taraftarlarının günlerdir yaptıkları protestolara atıfta bulunarak, "Bu tip ekonomisi kötü olan kulüpleri kabul etmektense 100 tane gösteri yapılmasını tercih ediyoruz. Futbolun baskısı, ekonomik düzeyin yasal zeminde rekabet etmesini sağlamak ve ekonomik kontrol içindir. Tüm kulüplerin vergilerini, sosyal güvenlik paralarını, borçlarını ve futbolcuların maaşlarını ödemesini istiyoruz" diye konuştu.

Tebas, Real Murcia ile benzer durumda olan Racing Santander'in borçlarını ödemek için sunduğu planın talep edilen kriterleri karşıladığını ve bu yüzden bu kulübün ikinci lige kayıt olmasında bir sakınca olmadığını söyledi.

Bu arada, 500 kadar Real Murcia taraftarı, LFP'nin Madrid'deki merkez binası önüne gelerek kararı protesto etti.