Feyenoord paramparça oldu

Beşiktaş'ın, Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Feyenoord transfer döneminde adeta paramparça oldu.

Feyenoord paramparça oldu
Feyenoord paramparça oldu
GİRİŞ 29.07.2014 15:22 GÜNCELLEME 29.07.2014 15:22

Beşiktaş'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında yarın karşılaşacağı Feyenoord, geçen sezon Hollanda Birinci Futbol Ligi'ni (Eredivisie) ikinci sırada tamamladı
Takımdan ayrılan teknik direktör Ronald Koeman yönetiminde geçen sezon ligi 67 puanla Ajax'ın 4 puan gerisinde ikinci sırada bitiren Feyenoord, UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 3. ön eleme turundan katılma hakkı elde etti.

Geçen sezon Hollanda Kupası'na çeyrek finalde veda eden Rotterdam ekibi, Avrupa kupalarına ise erken havlu attı. Hollanda temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Rusya'nın Kuban takımına iki maçta da yenilerek elenmekten kurtulamadı.

Kan kaybı yaşadı

Feyenoord'da teknik direktör Ronald Koeman ile takımın en golcü futbolcusu İtalyan Graziano Pelle, yeni sezon öncesi İngiltere'nin Southampton ekibi ile anlaştı.

Üç sezon boyunca görev yaptığı Feyenoord'u orta sıralardan kurtararak tekrar şampiyonluğa oynar bir hale getiren Koeman, takımdan ayrılarak İngiltere Premier Lig ekibi Southampton'ın başına geçti. Feyenoord'da Koeman'ın yerine teknik direktörlük koltuğuna, 51 yaşındaki bir başka Hollandalı çalıştırıcı Fred Rutten oturdu.

Geçen sezon forma giydiği 33 maçta 26 gol kaydeden Pelle, Feyenoord'un oyuncu havuzunda yaşadığı en önemli kayıp olarak dikkati çekiyor. Pelle'nin ardından gol yollarında en fazla katkı sağlayan isimler Jean-Paul Boetius ve Lex Immers ise takımdaki yerini koruyor. 20 yaşındaki Boetius geçen sezon 11 gol kaydederken, 28 yaşındaki Immers 12 gol buldu.

Hollanda temsilcisinin diğer önemli kayıpları da savunmada görev yapan milli oyuncular Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat ve Stefan de Vrij olarak göze çarpıyor. 2014 FIFA Dünya Kupası'nda üçüncü olan Hollanda Milli Takımı'nın da kadrosunda yer alan Martins Indi Portekiz'in Porto, Janmaat, İngiltere'nin Newcastle United, De Vrij ise İtalya'nın Lazio takımına transfer oldu.

Rotterdam ekibi, teknik direktörü ve as oyuncularını kaybettiği sezonun ardından Danimarka'nın Bröndby takımından savunmacı Khalid Boulahrouz'u ve altyapıdan Lucas Woudenberg, Wessel Dammers, Rick Karsdorp, Rodny Lopes Cabral ile Warner Hahn'ı takıma dahili etti.

Sezon hazırlıkları

Feyenoord, sezon öncesi son hazırlık maçında, İspanya'nın Real Sociedad takımıyla 1-1 berabere kaldı.

Real Sociedad mücadelesi öncesi 5 maç daha yapan Feyenoord, Hollanda amatör lig ekiplerinden Honselersdijk ve Horst'u 8-0, ASWH'yi 6-1, VOC Rotterdam'ı 1-0, ikinci lig takımı Emmen'i 2-0 mağlup etti.

Müzesi kupalarla dolu

Feyenoord, Hollanda'daki şampiyonluklarının yanı sıra geçmiş yıllarda Avrupa arenasında da kupa kaldırma başarısı gösterdi.

Rotterdam ekibinin başarı tablosunda, sonuncusu 1998-1999 sezonunda olmak üzere 14 Hollanda ligi, 11 Hollanda Kupası, 2 Hollanda Süper Kupası'nın yanı sıra, 1970 yılında kazandığı Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası ve Kıtalararası Kupa şampiyonlukları bulunuyor. Kırmızı-beyazlı takım, 1974 ve 2002 yıllarında UEFA Kupası'nı, 1967, 1968 ve 1973 yıllarında da UEFA Intertoto Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Hollanda'nın en köklü kulüplerinden

Kırmızı-beyaz renklere sahip Feyenoord, 1908'de Hollanda'da kuruldu.

Maçlarını 51 bin 177 kişilik kapasiteye sahip De Kuip Stadı'nda oynayan Feyenoord, 106 yıllık tarihiyle Hollanda'nın en köklü kulüpleri arasında yer alıyor.

2002'de Fenerbahçe'yi eledi

Feyenoord 2002-2003 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşti.

Hollanda'daki maçı 1-0 kazanan, İstanbul'da da 2-0 galip gelen Feyenoord, Fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak UEFA Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmıştı.

Kadrosu

Feyenoord'un yeni sezon kadrosunda bulunan isimler şu şekilde:

Kaleci: Erwin Mulder, Ronald Graafland, Warner Hahn

Defans: Joris Mathijsen, Terence Kongolo, Miquel Nelom, Sven van Beek, Khalid Boulahrouz, Matthew Steenvoorden, Lucas Woudenberg, Rodny Lopes Cabral

Orta saha: Jordy Clasie, Ruud Vormer, Lex Immers, Tonny Trindade de Vilhena, Rick Karsdorp, Joey Sleegers

Forvet: Jean-Paul Boetius, Wesley Verhoek, Elvis Manu, Mitchell te Vrede, John Goossens, Ruben Schaken, Anass Achahbar, Wessel Dammers