Chambers resmen Arsenal'da

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal, önceden anlaşmaya vardığı Southampton'ın savunma oyuncusu Calum Chambers ile sözleşme imzaladı.

Chambers resmen Arsenal'da
Chambers resmen Arsenal'da
GİRİŞ 29.07.2014 11:47 GÜNCELLEME 29.07.2014 11:47

Arsenal Kulübü'nden yapılan açıklamada, transferin detaylarıyla ilgili bilgi verilmezken, 19 yaşındaki futbolcuyla uzun süreli bir sözleşme imzalandığı bildirildi. İngiliz basınında transferin, performans bonuslarıyla birlikte yaklaşık 16 milyon sterline gerçekleştiği öne sürüldü.

Futbol hayatına 7 yaşında Southampton altyapısında başlayan Chambers, 2012-2013 sezonundan bu yana A takımda forma giyiyordu.

Daha önce Nice'ten kaleci David Ospina, Newcastle United'dan savunmacı Mathieu Debuchy, Barcelona'dan golcü Alexis Sanchez'i kadrosuna katan Arsenal, Chambers ile dördüncü transferini gerçekleştirmiş oldu.

Sezon öncesi teknik direktör Mauricio Pochettino'nun görevden ayrılmasıyla Ronald Koeman ile anlaşan Southampton ise şimdiden 5 futbolcusuyla yollarını ayırdı. Dejan Lovren, Rickie Lambert ve Adam Lallana'yı Liverpool'a, Luke Shaw'u Manchester United'a, son olarak da Calum Chambers'ı Arsenal'a gönderen Southampton, bu transferlerden yaklaşık 100 milyon sterlin gelir elde etti.