Luis: Hayatımın en zor kararını aldım

İngiltere Premier Ligi takımlarından Chelsea'ye transfer olan Filipe Luis, kulübü Atletico Madrid'e veda etti.

Luis: Hayatımın en zor kararını aldım
Luis: Hayatımın en zor kararını aldım
GİRİŞ 16.07.2014 22:02 GÜNCELLEME 16.07.2014 22:02

Brezilyalı futbolcu Luis, Atletico Madrid'e veda etmek için düzenlediği basın toplantısında, kulübünde "unutulmaz" yıllar yaşadığını belirtti. Luis, "Beni desteklediği için Atletico Madrid'e yürekten teşekkürler. Hayatımın en zor kararını aldım" dedi.

Chelsea'den transfer teklifi aldığında her zaman Atletico Madrid ile birlikte hareket ettiğini anlatan Luis, "Onlar benim kararıma saygı gösterdiler. İngiltere benim için farklı bir futbol ve farklı bir kültür olacak ama bu tecrübeyi yaşamak istiyorum" ifadesini kullandı.

Bir futbolcunun kariyerinin çok kısa olduğunu ve en iyi şekilde bunu değerlendirmek istediğini vurgulayan Brezilyalı Luis, İngiltere Premier Ligi'ne ve Chelsea Kulübü'ne karşı her zaman büyük bir merak duyduğunu kaydetti. 

Luis, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Chelsea, İngiltere'de oynamak için ideal bir kulüp. Atletico Madrid de özellikle bana, oğlu gibi davrandı. Diego Simeone, o bir teknik direktörden daha fazlası. Ona teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar forma giydiğim kulüpler arasında en çok bağlılık hissettiğim Atletico Madrid."

2010-2011 sezonundan bu yana Atletico formasını giyen 28 yaşındaki Luis, İspanyol kulübü ile 180 maça çıktı. Atletico Madrid ile birer lig, Kral Kupası, UEFA Avrupa Ligi ile 2 Avrupa Süper Kupası kazanan Filipe Luis'in, yaklaşık 20 milyon avro karşılığında Chelsea'ye gittiği iddia edildi.

ATLETİCO MADRİD, KALECİ OBLAK'I TRANSFER ETTİ

Öte yandan, Atletico Madrid, Benfica'nın Slovenyalı kalecisi Jan Oblak'ı transfer etti. 

Atletico Madrid Kulübü, internet sitesinden yaptığı açıklamada, 21 yaşındaki Oblak'ın transferi için Benfica ile anlaşma sağlandığını, Slovenyalı kalecinin sağlık kontrolünden geçirildikten sonra 6 yıllık sözleşmeye imza atacağını bildirdi.

İspanyol kulübünün eski kalecisi Thibaut Courtois, Chelsea'ye geri dönmüştü.