İspanya'da ikinci 'ırkçılık' skandalı!

İspanya'da Dani Alves'in ardından bir ırkçılık vakası daha yaşandı. Levante - Atletico Madrid maçında Papakouli Diop korner atışı kullanacağı sırada taraftarlar maymun sesi çıkardı.

İspanya'da ikinci 'ırkçılık' skandalı!
İspanya'da ikinci 'ırkçılık' skandalı!
GİRİŞ 05.05.2014 14:27 GÜNCELLEME 07.05.2014 20:18
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İspanya La Liga Barcelonalı oyuncu Dani Alves'den sonra bir hafta arayla ikinci bir ırkçılık olayının şokunu yaşıyor. Levante'nin Senagallı ortasaha oyuncusu Papakouli Diop milli futbolcumuz Arda Turan'ın da forma giydiği Atletico Madridli taraftarların ırkçı söylemlerine mağruz kaldı. Diop takımının kazandığı korner atışını kullanırken arkasında bulunan bir grup taraftar maymun sesleri çıkartmaya başladı. Bu sesleri duyan Senagalli oyuncu topu bırakarak köşe atışının yapılacağı bölgede dans etmeye başladı olayı protesto etti.

"BU OLAY BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Karşılaşmadan sonra açıklamalarda bulunan Papakouli Diop bunu tüm Atletico Madrid taraftarına mal edemeyiz sözlerini etti. Diop, " Bu olay beni çok etkiledi, kimseye hakaret etmedim, tüm Atleticolu camiayı suçlayamam maymun sesleri çıkartan sadece bir gruptu ancak az bile olsa bunlara son vermeliyiz" açıklaması yaptı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • İsmail Aga 9 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna vurur insanlık dışı,Esad katleder savunma hakkı. Sisi asar demokrasi, bizde 1 ağaç bile hükümet indirir. Ne ermeni astık ne kürt vurduk nede Almanlar gibi Yahudilere kıydık gel görki özgürlük olmayan ülke olduk.Mehmet Akif güzel söylemiş Medeniyet dediğin tek dişi kalmış Canavar.Bu hareketler İspanya değil Türkiyede olsa Faşist platini ne yapardı acaba?
    Cevapla
  • ahmet bircan 9 yıl önce Şikayet Et
    Rezalet. Irkcilik en buyuk suclardan biridir mutlaka cezalandirilmalidir
    Cevapla
  • serkan demirel 9 yıl önce Şikayet Et
    Tek kelimeyle Faşist ispanya. Faşist avrupa , her defasında insan haklarının baş savunucusu olarak kendini lanse etmeye çalışan bu faşistlere kim dur diyecek almanyası fransası ispanyası italyanı her bir vatandaşıyla anket yapılsa hepsi hitler sevdalısı çıkar nasıl bir kafaları var anlamak mümkün değil maymun diye hakaret ettikleri insanın kıtasında altın zümrüt elmas ne varsa yağmalayıp ülkelerinin refahını sağlayan bu zihniyetin sonu yakındır.
    Cevapla
  • gerçekmi 9 yıl önce Şikayet Et
    yazık olmuş bu olayın benzerinide. bu ülkede bi futbolcu yapmıştı,TFF bu olaya seyirci kaldı hatta destekler şekilde komik ceza vermişti,halaa da bu futbolcuyu çogu taraftarıda arkasında oldu hala da aynı bu destek oluncada insan o taraftarlardan şüphe ediyor....
    Cevapla