Hilbert'in tartışılan rekoru

Leverkusen formasıyla 6 penaltıya sebebiyet veren Roberto Hilbert, Bundesliga'da son 20 yılın en çok penaltı yaptıran oyuncusu oldu.

Hilbert'in tartışılan rekoru
Hilbert'in tartışılan rekoru
GİRİŞ 30.04.2014 10:52 GÜNCELLEME 30.04.2014 10:52

Sezon başında Beşiktaş'tan Bayer Leverkusen takımına transfer olan Roberto Hilbert, Almanya'yı karıştırdı ve son günlerin en çok konuşulan isimlerinden bir tanesi oldu. Ancak 29 yaşındaki oyuncu ne attığı goller, ne yaptığı asistler ne de savunmadaki başarısı ile gündeme.

Hafta sonunda takımının Borussia Dortmund ile oynadığı ve 2-2 biten karşılaşmada bir penaltıya sebebiyet veren ve rakibe beyaz noktadan gol şansı tanıyan Hilbert'in, penaltılardaki olumsuz başarısı tartışılmaya başlandı.

"Hilbert rekora koşuyor", "Hilbert'in inanılmaz penaltı geçmişi" ifadelerini kullanan Alman basını, oyuncunun bu sezon şu ana kadar altı penaltıya sebebiyet verdiğine dikkat çekti. Bundesliga'da Hoffenheim, Wolfsburg, Hannover, Dortmund ve tekrar Hoffenheim maçlarında penaltıya sebebiyet veren deneyimli futbolcunun Şampiyonlar Ligi'nde de Real Sociedad karşısında bir penaltıya sebebiyet verdiği ifade edildi.

"Açıklayamadığım acı bir durum"

Bu sezon 19 maçta forma giyen ve 1 gol atan Hilbert'in sebebiyet verdiği penaltı rakamlarının ise bir rekor olduğu ortaya çıktı. Alman futbolcunun ulaştığı rakama Bundesliga'da son 20 yılda hiçbir futbolcunun ulaşamadığı belirlendi. Bu durumun canını sıktığını söyleyen Hilbert, "Açıklamakta zorlandığım acı bir durum. Gelecek hafta yeni bir penaltı yaptırmamaya çalışacağım" dedi.