Alves'e muz atan taraftara ibretlik ceza!

Villarreal Kulübü, Barcelonalı futbolcu Dani Alves'e muz atan taraftarın kimliğinin tespit edildiğini, kulüp üyeliğinin iptal edildiğini ve El Madrigal Stadı'na girişinin ömür boyu yasaklandığını açıkladı. Alves'e yapılan eyleme tepkiler sürüyor.

Alves'e muz atan taraftara ibretlik ceza!
Alves'e muz atan taraftara ibretlik ceza!
GİRİŞ 29.04.2014 12:13 GÜNCELLEME 29.04.2014 12:13

İspanyol Villarreal Kulübü, Barcelonalı futbolcu Brezilyalı Dani Alves'e muz atan taraftarlarının kimliğinin tespit edildiğini belirterek, kulüp üyeliği iptal edilen taraftarın El Madrigal Stadı'na girişinin ömür boyu yasaklandığını açıkladı.

Villarreal maçının 76. dakikasında Dani Alves'e yönelik, sahaya muz atılarak gerçekleştirilen ırkçı eylemle ilgili, Villarreal Kulübü'nden açıklama geldi. Kulüpten yapılan yazılı açıklamada, kimliği gizli tutulan taraftarın belirlendiği, kulüp üyeliğinin iptal edildiği ve El Madrigal Stadı'na girişinin ömür boyu yasaklandığı bildirildi.

Barcelona maçında meydana gelen olaydan derin üzüntü duydukları belirtilen açıklamada, kulüp olarak sporda eşitliği, saygıyı, saha içinde ve dışında temiz oyunu savundukları vurgulandı. Açıklamada, "Villarreal Kulübü her türlü ırkçılığı, yabancı düşmanlığını, ayrımcılığı ve şiddeti sonuna kadar kınar" denildi.

Tepkiler sürüyor

Brezilyalı futbolcuya yapılan ırkçı eyleme karşı dünyanın dört bir yanında tepkiler sürüyor. Özellikle Alves'in Barcelona'dan takım arkadaşı Neymar'ın Twitter ve Facebook gibi sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yayınladığı mesajlar, adeta "ırkçılık karşıtı bir kampanya"ya dönüştü.

Neymar, Sergio Agüero, David Luz, Brezilyalı kadın futbolcu Marta, Sivasspor Teknik Direktörü Roberto Carlos, İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İtalya Teknik Direktörü Cesare Prandelli ve birçok televizyon sunucusu ile dünyanın dört bir yanından vatandaşlar, Alves'e destek için muz yerken çekilmiş fotoğraflarını sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı.

FIFA Başkanı Joseph Blatter, "Dani Alves'in hoşgörü gösterdiği olay yabanilikten başka bir şey değil. Her türlü ayrımcılığa karşı birlikte mücadele etmeliyiz. Dünya Kupası'nda ırkçılığa sıfır tolerans olacak" açıklamasında bulunurken, Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola da "Alves mükemmel ve neşeli biri. Muz olayı sadece eğitimle çözülür" ifadesini kullandı.

Eski futbolculardan Gary Lineker, sosyal paylaşım sitelerinden "Alves'in cevabı üst düzeyde" şeklinde mesaj atarken, Brezilya Devlet Başkanı Dilma Roussef de Alves'in sahaya atılan muzu yemesini "Sporda ırkçılığa karşı sert ve cesur bir cevap" olarak yorumladı.

İspanyol basınında da "futbolun ırkçılığa karşı sesini yükselttiği, Alves'in ırkçılığa karşı en iyi kampanyanın yaratıcısı olduğu" ifadeleri yer aldı.

KAYNAK: AA