Wenger: Mesut yılın futbolcusu olacak

Arsene Wenger, çok eleştirilen Mesut Özil için "O muhteşem bir futbolcu ve onu gelecek sezon yılın en iyi futbolcusu listesine koyarım" dedi.

Wenger: Mesut yılın futbolcusu olacak
Wenger: Mesut yılın futbolcusu olacak
GİRİŞ 18.04.2014 08:16 GÜNCELLEME 18.04.2014 08:16

Hull City maçında 1 aylık sakatlıktan sonra sahalara dönmeye hazırlanan Mesut Özil'e teknik direktörü Arsene Wenger'den destek geldi. Fransız çalıştırıcı, Özil'in önümüzdeki sezon yılın futbolcusu olacağını ileri sürdü.

Yıldız futbolcunun sakatlıklardan dolayı istikrarlı biçimde forma giyemediğini vurgulayan Wenger, Özil'in fiziksel olarak tam forma ulaşamamanın sıkıntılarını yaşadığını ifade etti.

Wenger, "Mesut'un yorgun düştüğü periyotlar oldu, çünkü tüm sezon boyunca oynamaya alışkın değil. Biraz bitkindi. Bir takım iniş ve çıkışlarla karşılaştı çünkü fiziksel olarak iyi değilseniz sizden bekleneni tam olarak veremezsiniz. Ondan daha fazlasını istediniz ama sahada gözükmediği anlarda bile kalitesi oradaydı" diye konuştu.

Wenger sözlerine şöyle devam etti:

"O muhteşem bir futbolcu ve onu gelecek sezon yılın en iyi futbolcusu listesine koyarım. Bu sezon öncesi gerçek bir hazırlık dönemi geçirmedi; ama onun çok iyi bir fizik potansiyeli olduğunu ve bunu göstereceğini düşünüyorum."

"Arkadaşlarını daha iyi tanıyacağına ve ligi daha iyi tanıyacağına inanıyorum. Potansiyeli oldukça fazla."